CES: Sony Bravia 3D LED TV’s met strak design, Wifi en local dimming

07 januari 2010 2 Minuten 2 Reacties
sony3dbril

Sony heeft vandaag een groot aantal nieuwe Bravia TV's gepresenteerd tijdens CES in Las Vegas, waaronder het topmodel 3D LX900 Bravia, welke in maart in Amerika te koop zal zijn en in de zomer naar Nederland komt.

Sony komt in 2010 met een compleet nieuwe reeks van home entertainment-producten waarbij het nieuwe Monolithic Design Concept centraal staat.

Met vele andere home cinema producten heeft Sony vandaag een groot aantal nieuwe Bravia TV’s gepresenteerd tijdens CES in Las Vegas, waaronder het topmodel 3D LX900 Bravia, welke in maart in Amerika te koop zal zijn en in de zomer naar Nederland komt.

Qua schermgrootte zullen er 40 inch, 52 inch en 60 inch LX900 varianten zijn, compleet met high-end Bravia technologie waaronder 200Hz MotionFlow en draadloze (netwerk)mogelijkheden.

In een poging om zoveel nieuwe TV’s wat gemakkelijker te onderscheiden heeft Sony de 2010 modellen ingedeeld in vier categorieen; Signature (LX900), Cinematic (HX900), Presence (NX800) en Essential (EX700). In principe is dit van High-end TV’s naar budget TV’s ingedeeld. De Essential productlijn bevat waardevolle features als ingebouwde DVD of Blu-ray spelers, terwijl de high-end TV’s (Signature en Cinematic) 3D(-Ready) uitgerust zijn.

Actieve shutter technologie
De 3D Bravia TV’s komen met actieve shutter brillen die standaard meegeleverd worden met de top-end Signature serie, maar zijn optioneel (tegen extra kosten) voor de Cinematic serie, mocht je later up willen graden naar 3D. Hetzelfde geldt voor de 3D zender welke standaard op de Signature lijn verkrijgbaar is.

Naast alle 3D features maken de nieuwe Bravia TV’s gebruik van een nieuwe local dimming techniek voor nog mooiere beelden en bevatten de hogere modellen Wifi en DLNA technieken om draadloos verbinding te maken met het internet en je thuisnetwerk.

Ook hebben alle nieuwe TV’s, net als de Blu-ray spelers, een make-over gekregen en zien ze er gelikt uit. Strakke en vlakke oppervlakken van hoogwaardige materialen veranderen volgens Sony het beeld van home entertainment in de woonkamer. De vormgeving is gericht op de ultieme home entertainment-ervaring. De Monolithic Design Bravia TV’s en luidsprekers zijn licht gekanteld. De hoek van 6 graden levert het beste kijk- en luisterresultaat in de huidige woonkamers.

Reacties (2)