Bowers & Wilkins voorziet Formovie projectoren van audio

23 december 2021 1 Minuut 0 Reacties
OLED936-BS-TWEETER-BOWERS-WILKINS-LOGO-RGB-01

Bowers & Wilkins heeft deze week een samenwerking met het Chinese merk Formovie aangekondigd. Dat merk, onderdeel van Xiaomi, maakt laserprojectoren en wil middels de samenwerking met Bowers & Wilkins high-end audio en beeld samenbrengen.

Het Britse audiomerk Bowers & Wilkins gaat de Formovie T1 ultra-short throw projector voorzien van een audiosysteem. Voor nu wordt de projector alleen op de Chinese markt gebracht en Bowers & Wilkins laat weten dat er op dit moment geen plannen zijn om de samenwerking ook buiten die markt tot uiting te laten komen. In Europa werkt Bowers & Wilkins samen met TP Vision, het bedrijf achter de televisies van Philips.

De Formovie T1 is een projector met een TriColor lasersysteem, uitgerust met een stereosysteem dat bestaat uit twee 70mm glass-fiber LF/MF drivers aan de voorzijde en twee 20mm titanium tweeters die zich richting de zijden bevinden. Ook de Flowport technologie van Bowers & Wilkins is aanwezig. Het audiosysteem ondersteunt Dolby Atmos en DTS HD surround sound.

De projector heeft een ultra-short throw ratio van 0.23:1 en kan op een afstand van 20 centimeter van de muur een beeld van 100-inch diagonaal weergeven. De unit produceert 2800 2800 ANSI lumen aan piekhelderheid en heeft een contrast ratio van 3000:1. Ook is er ondersteuning voor HDR10+ en HDR10 aanwezig. Ondersteuning voor Dolby Vision wordt later verwacht.

Reacties (0)