BenQ lanceert 32-inch monitor met 4K-resolutie

18 december 2014 2 Minuten 0 Reacties
BenQ-BL3201PT

BenQ introduceert deze week de BL3201PT, de eerste UHD-monitor van het bedrijf die met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een vier keer zo hoge resolutie haalt dan de traditionele Full HD-monitoren.

Het professionele 4K-scherm van de 32-inch BL3201PT is voorzien van de ips-technologie voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid. De monitor is volgens de fabrikant ideaal voor gebruikers die veel werken met animatie, video en beeldverwerking en die een constant hoge kleurnauwkeurigheid en precisie eisen. De door BenQ ontwikkelde DisplayPilot-software zorgt voor overzichtelijkheid en biedt onder andere de functies Auto Pivot, Desktop Partition en OSD-besturing.

De 32-inch monitor met 10-bits paneel en 4K UHD-resolutie is speciaal ontworpen voor de weergave van gedetailleerde beelden en content met een hoge resolutie. Het IPS-paneel met LED-achtergrondverlichting heeft een dynamische contrastverhouding van 20.000.000:1 en biedt dankzij het 100% sRGB-kleurbereik een nauwkeurige kleurweergave. De BenQ BL3201PT interpoleert daarnaast Full HD-inhoud naar een 4K-resolutie.

Vergeleken met traditionele Full HD-displays biedt de BenQ BL3201PT met UHD-resolutie ruim drie keer zoveel ruimte om de inhoud op het scherm weer te geven. Hierdoor kan ook het werkgebied apart worden ingedeeld naar een “2-in-1-weergave” zodat werkzaamheden productiever kunnen worden uitgevoerd. Gebruikers die bijvoorbeeld gewend zijn te werken met kleinere beeldschermen kunnen het 32-inch display in twee monitoren van bijna 19-inch verdelen en tussen de twee vensters wisselen. Bovendien kan met de DisplayPilot-software de inhoud van twee verschillende bronnen gelijktijdig worden weergegeven.

Dankzij deze bedrade OSD-controller, die werkt als een afstandsbediening, is de monitor een multitasker. Met één druk op de knop kan worden geschakeld tussen de verschillende modi, animaties of presentaties. Met de pivot-functie kan het scherm zowel horizontaal als verticaal worden gedraaid, terwijl de inhoud automatisch schermvullend meedraait. De weergave van 4K-content is via de displaypoort 1.2 bij een beeldherhalingsfrequentie van 60 Hz mogelijk. De monitor is uitgerust met DVI-DL, HDMI en VGA, net als vier USB 3.0-poorten, een ingebouwde SD-kaartlezer en twee 5 watt luidsprekers.

De BenQ BL3201PT is nu in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 999 euro (adviesprijs incl. btw).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)