Apple TV-app verschijnt voor 2019 LG lcd en oled tv’s

04 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Apple TV LG

Het heeft even geduurd maar bezitters van een LG televisie uit 2019 kunnen vanaf nu ook aan de slag met de Apple TV-app. De app van het Amerikaanse bedrijf wordt inmiddels uitgerold naar tachtig landen, waaronder ook Nederland en België.

De 2019 oled en lcd led tv’s van de Koreaanse fabrikant hadden al de beschikking over AirPlay 2 en HomeKit. Dankzij de ondersteuning van AirPlay 2 kunnen gebruikers beelden streamen naar de tv’s en de tv als onderdeel van een multiroomsysteem inzetten. Middels HomeKit wordt integratie met smarthome-apparatuur mogelijk gemaakt en kun je dus smarthome-producten vanaf je tv bedienen. Daar komt nu toegang tot de Apple TV-app bij, waarmee gebruiker het aanbod films en series van Apple TV+, de streamingdienst van Apple, kunnen bekijken.

Vooralsnog wordt de app alleen uitgerold voor LG televisies die in 2019 op de markt gebracht zijn. Later zal de app ook beschikbaar gesteld worden voor modellen uit 2018. De nieuwste televisies, die voor 2020, krijgen de app van Apple vanuit de winkel reeds geïnstalleerd. Volgens LG biedt de Apple TV-app ondersteuning voor de 4K-resolutie en Dolby Vision HDR. Dolby Atmos lijkt nog steeds alleen weggelegd voor de Apple TV box, het losse kastje van Apple zelf.

Reacties (0)