Apple presenteert de nieuwe Apple TV 4K met A12 Bionic en fysieke remote

20 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple TV 4K

Apple heeft zojuist tijdens een evenement de nieuwe Apple TV 4K gepresenteerd met een nieuwe processor, color balancing en een nieuwe remote.

De nieuwe mediaspeler vervangt het model uit 2017 en komt met enkele verbeteringen. De nieuwe Apple TV 4K komt met de snellere A12 Bionic-chipset. Deze ken je ook van de iPhone XS, XS Max en XR, iPad Air 2019 en de iPad Mini uit 2019.

De nieuwe streamingbox ondersteunt 4k streams in hdr-kwaliteit, net als Dolby Vision en Dolby Atmos. Verwacht geen refresh rates tot 120Hz als je ook wilt gamen met het apparaat. Je zult het met 60 frames per seconde moeten doen.

Een andere nieuwe functie is Color Balance. Hiermee kun je het beeld middels de camera op je iPhone aanpassen. Zie je iPhone als een calibratiemethode om het beeld te verfijnen. Middels de camera, lichtsensor en nabijheidssensor kun je de video output verder verfijnen om het beeld zo accuraat mogelijk te laten overkomen.

Ook komt er een nieuwe afstandsbediening bij de zojuist aangekondigde Apple TV 4K. Dit keer volop fysieke knoppen. Het touchpad is vervangen met een klikwieltje voor swipes. Ook is er een powerknop en een muteknop. En wil je de slimme assistent Siri oproepen? Dat kan met de knop op de zijkant.

Apple TV 4K – Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Apple TV 4K gaat 199 euro kosten met 32 GB opslaggeheugen via Apple.com. De nieuwe streamingbox is vanaf 30 april verkrijgbaar in Nederland. Overigens komt er ook een Apple TV HD met de nieuwe Siri Remote voor 159 euro. Wil je een losse Siri Remote, dan moet je 65 euro betalen.

Lees meer over Apple.

Reacties (0)