Apple lanceert tvOS 17 met FaceTime

06 juni 2023 4 Minuten 0 Reacties
tvOS 17 Apple TV 4K

Apple heeft tijdens WWDC 2023 tvOS 17 voor de Apple TV 4K en Apple TV HD uitgebracht. Met deze nieuwste update wordt het mogelijk FaceTime te gebruiken op de Apple TV mediaspeler. Apple's tvOS 17 bevat ook een nieuw bedieningspaneel en andere verbeteringen waarmee je de software nog meer aan jouw wensen aanpast en kunt gebruiken in combinatie met iPhone. 

tvOS 17 en FaceTime

Vanaf dit najaar kunnen Apple TV 4K-gebruikers gebruikmaken van de nieuwe FaceTime-app op Apple TV en rechtstreeks vanaf Apple TV bellen, of oproepen starten op iPhone of iPad en ze overdragen aan Apple TV. FaceTime op Apple TV maakt gebruik van de ondersteuning voor Continuïteitscamera om draadloos verbinding te maken met je iPhone of iPad. Via de camera en microfoon op je device komt alles vervolgens samen op je tv.

Middelpunt zorgt dat iedereen in de kamer perfect in beeld blijft, ook wanneer deelnemers rondlopen. Verder kun je met nieuwe, door gebaren geactiveerde reacties elk gesprek nog leuker maken door effecten op het scherm te genereren, zoals hartjes of vuurwerk. En met de introductie van Split View voor Apple TV kun je in een SharePlay-sessie samen met je dierbaren een film of serie volgen, en tegelijkertijd iedereen zien in het FaceTime-gesprek.

Later dit jaar kun je ook apps als Webex by Cisco en Zoom verwachten op tvOS, zodat je op Apple TV 4K alle bijbehorende functies voor videovergaderingen kunt gebruiken. Continuïteitscamera wordt ook geïntegreerd in Apple Music Sing, een feature die je laat meezingen met je favoriete nummers. Hierdoor kun je jezelf voortaan terugzien op het scherm en grappige filters toevoegen.

Bedieningspaneel

Via het nieuwe bedieningspaneel van Apple TV krijg je makkelijker toegang tot belangrijke instellingen en informatie. Het bedieningspaneel toont nu de systeemstatus, inclusief de tijd en het actieve profiel, en wordt afhankelijk van je activiteit uitgebreid met andere nuttige details.

Apple TV en iPhone

Met de komst van tvOS 17 wordt de naadloze integratie van Apple TV en iPhone uitgebreid met de mogelijkheid om de Siri Remote te vinden. Vanuit het bedieningspaneel op je iPhone kun je de afstandsbediening voor Apple TV starten en daarmee je Siri Remote (2e generatie of nieuwer) opsporen. Wanneer je de afstandsbediening nadert, zie je een cirkel op het scherm groter worden om aan te geven dat je warm bent.

Als je de afstandsbediening op je iPhone gebruikt om Apple TV in te schakelen en te bedienen, activeer je bovendien automatisch het juiste profiel. Zo weet je zeker dat je toegang krijgt tot jouw recentelijk bekeken series en persoonlijke aanbevelingen. Voor elk gebruikersprofiel worden nu extra instellingen en voorkeuren opgeslagen, zoals je systeemtaal en gekoppelde AirPods. Kortom, je geniet van een nog persoonlijkere ervaring.

Meer vernieuwingen

Andere features die je kunt verwachten in tvOS 17 zijn onder meer:

  • Verbeter dialoogvenster, waarmee je beter kunt horen wat er gezegd wordt als een film of serie op Apple TV 4K gekoppeld aan een HomePod (2e generatie) veel effecten, actie en muziek bevat. Dialogen worden hierbij gescheiden van achtergrondgeluiden en weergegeven via het middelste kanaal.
  • Ondersteuning van Dolby Vision 8.1, waardoor je bij meer films en series kunt genieten van een filmische visuele ervaring met dynamische metadata.
  • Verbeteringen voor Apple Fitness+, waaronder Aangepaste programma’s, een nieuwe manier om aangepaste work-outs of meditatieschema’s te ontvangen op basis van de dag, de duur, het type work-out en meer; Stapels, waarmee je meerdere work-outs en meditatiesessies kunt selecteren die je na elkaar wilt uitvoeren; en Audiofocus, waarmee je kunt aangeven of je het muziekvolume of de stem van de trainer belangrijker vindt.
  • Ondersteuning van VPN’s van andere aanbieders, zodat ontwikkelaars VPN-apps voor Apple TV kunnen maken. Dit kan handig zijn als je in het bedrijfsleven of het onderwijs toegang wilt tot content op je afgeschermde netwerk. Apple TV ontpopt zich zodoende tot een uitstekende oplossing voor nog meer kantooromgevingen en vergaderruimten.

Beschikbaarheid

De bètaversie van tvOS voor ontwikkelaars is vanaf vandaag beschikbaar via het Apple Developer Program. tvOS 17 kan in het najaar worden gedownload als gratis software-update voor Apple TV 4K en Apple TV HD.

Reacties (0)