Android TV-interface lijkt door update op Google TV

03 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Android TV

Als je over een paar weken je Android-televisie aandoet, dan kan het zijn dat je het menu niet herkent. De interface wordt namelijk flink onder handen genomen.

Android-televisies zien er binnenkort meer uit als Google TV-televisies. Dat komt door een update in de software waardoor de interface als twee druppels water lijkt op die van Chromecasts Google TV. Het moet een nieuwe, frisse look geven aan het besturingssysteem dat inmiddels sinds 2014 bestaat.

Android TV

De meest recente grote update voor Android TV was 4 maanden geleden in september 2020. Nu komt er een nieuwe aan waarmee vooral het uiterlijk van het besturingssysteem voor televisies flink op de schop gaat. Zo worden er carousels toegevoegd waarmee je door te scrollen uitgelichte content te zien krijgt. Deze staan aan de top van het menu, waarmee de grote iconen die we nu kennen plaatsmaken voor wat eenvoudigere tabbladen.

Er zijn drie tabbladen in het nieuwe Android TV-menu, dus het wordt niet exact hetzelfde als Google TV. De drie tabbladen zijn: Home, Apps en Discover. Home is om snel naar apps en kanalen te gaan, onder apps vind je je applicaties en Discover is bedoeld om nieuwe content te ontdekken. Hier worden op basis van wat je eerder keek series en films aangeraden. Het is dus ongeveer zoals je op bepaalde social media ‘Verkennen’ of ‘For You’ hebt.

Advertentie

Google TV

Er is dus geen bibliotheekgedeelte als snelmenu, waarmee je snel bij content komt die je hebt gekocht. Dat is jammer, want dat wordt juist bij Google TV wat belangrijker gemaakt. Er zijn dus wel verschillen merkbaar tussen Android TV en Google TV, maar de twee zijn wel steeds meer gelijk aan het worden. Dit roept de vraag op of het wel nodig is om de twee televisiebesturingssystemen van Google naast elkaar te laten bestaan.

Op dit moment wordt de update uitgerold in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Duitsland en Frankrijk. De weken erna volgen meer landen, dus hopelijk zijn Nederland en België dan ook aan de beurt.

Reacties (0)