Amerika omarmt passieve 3D TV: Vizio VT3D650SV is een succes bij de critici

09 februari 2011 2 Minuten 1 Reacties
Vizio-passive-3D-TV

Het lijkt erop dat Amerika helemaal gaat voor passieve 3D TV's. Dat is althans de conclusie van Consumer Reports magazine toen zij de eerste passieve 3D TV op de Amerikaanse markt, de Vizio VT3D650SV, aan een review hadden onderworpen.

Vizio is een groot merk in de Verenigde Staten maar wordt vooral geassocieerd met budget producten. Hier kwam een einde aan toen Vizio een grootste presentatie hield voor haar 3D line-up tijdens de CES 2011. Consumer Reports zette de Vizio 3D TV tegenover Panasonic’s 65VT20 plasma 3D TV en concludeerde dat er veel dingen erg goed waren wat betreft de VT3D650SV. Zo vonden ze de passieve 3D brillen zeer comfortabel om te dragen en was het een groot voordeel dat er vier 3D brillen met de TV meegeleverd werden, met een extra brillen voor maar 20 dollar per stuk. Dat maakt de 120 euro kostende brillen van Panasonic natuurlijk erg duur.

Review Vizio passieve 3D TV

Consumer Reports vond dat de passieve 3D TV “het meest bevredigende heldere beeld had dat we ooit ervaren hebben in 3D” en dat ghosting zo ver te zoeken was dat plasma TV’s er bang van zouden worden. De 3D films die voor de test gebruikt waren zijn Avatar en Monsters vs. Aliens in 3D.

Toch moest Consumer Reports ook het nadeel van passief 3D erkennen; er is een zichtbaar verlies in resolutie vergeleken met Full HD 1080p actieve 3D systemen. En wanneer je de 3D signalen binnenkrijgt via een decoder of satelliet, die de 3D signalen knijpen om te passen in de ruimte die bedoelt is voor één HD beeld, wordt de resolutie nog verder verlaagd. Volgens de review zou dit voor sommige gebruikers, afhankelijk van de content, niet zozeer zichtbaar zijn, maar voor de wat nauwkeurigere kijkers en de echte film fans is het zichtbaar en vaak nog zorgwekkend ook.

Advertentie

Consumer Reports gaf ook aan de artifacts beter zichtbaar waren met passieve 3D brillen en dat de kijkhoeken beperkter waren dan met de active shutter brillen van actieve 3D TV’s.

De Vizio VT3D650SV is een 64.5 inch scherm met Internet Apps, Edge Lit LED achtergrondverlichting, Wifi, SRS TruSurround en een contrast ratio van 1.000.000:1. In de US is de 3D TV te koop voor 3.700,00 dollar (omgerekend 2.700,00 euro). Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Vizio de oversteek gaat maken naar Europa. Wij moeten het doen met de passieve Cinema 3D TV’s van LG, waarvan de eerste indrukken ook niet tegenvielen!

Bekijk de eerste indruk van de LG passieve Cinema 3D TV’s

Bekijk het artikel “Gaan passieve 3D TV’s actieve 3D TV’s vervangen?”


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Hans

Hans
10 februari 2011 om 20:57

Jammer dat Vizio niet naar Europa lijkt te komen. Voor de passieve opties is het wel handig dat LG straks wat concurrentie krijgt.

Inloggen