Amazon Fire TV Stick 4K krijgt ondersteuning voor Miracast

05 april 2019 1 Minuut 1 Reacties
amazon-fire-tv-stick-4k

Amazon rolt op dit moment een update uit naar de Amazon Fire TV Stick 4K die ondersteuning toevoegt voor Miracast. Daardoor wordt het mogelijk het beeld van een mobiel apparaat te spiegelen op de tv waar de tv-stick op aangesloten is.

Fire TV Stick krijgt Miracast

Amazon is begonnen met het uitrollen van een update voor de Fire TV Stick 4K. Het gaat om update 6.2.6.3 die onder meer ondersteuning voor Miracast toevoegt. Daardoor wordt het mogelijk schermen te spiegelen van compatible apparaten, zoals telefoons, tablets en computers. Dit gebeurt draadloos, zodat je ook nergens mee hoeft te stoeien verder. De functie was al eens eerder beschikbaar op oudere Fire TV Stick-modellen, maar werd verwijderd met de introductie van Fire OS 6. Dit is de eerste keer dat het kan op moderne Amazon-hardware.

Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is, is het wel zo dat de ondersteuning voor Miracast langzaamaan lijkt te verdwijnen. Zo heeft Apple de standaard nooit ondersteund en heeft Google ook de native ondersteuning uit Android gehaald sinds de release van Android 9.0 Pie. Meestal ondersteunen Windows-computers met Windows 8 of Windows 10 Miracast nog wel. Datzelfde geldt voor oudere Android-apparaten, dus het kan nog wel gebruikt worden. Apple-gebruikers hebben tegenwoordig AirPlay en Google-gebruikers hebben Cast.

Reacties (1)