Amazon Fire TV Stick 4K krijgt ondersteuning voor Miracast

05 april 2019 1 Minuut 1 Reacties
amazon-fire-tv-stick-4k

Amazon rolt op dit moment een update uit naar de Amazon Fire TV Stick 4K die ondersteuning toevoegt voor Miracast. Daardoor wordt het mogelijk het beeld van een mobiel apparaat te spiegelen op de tv waar de tv-stick op aangesloten is.

Fire TV Stick krijgt Miracast

Amazon is begonnen met het uitrollen van een update voor de Fire TV Stick 4K. Het gaat om update 6.2.6.3 die onder meer ondersteuning voor Miracast toevoegt. Daardoor wordt het mogelijk schermen te spiegelen van compatible apparaten, zoals telefoons, tablets en computers. Dit gebeurt draadloos, zodat je ook nergens mee hoeft te stoeien verder. De functie was al eens eerder beschikbaar op oudere Fire TV Stick-modellen, maar werd verwijderd met de introductie van Fire OS 6. Dit is de eerste keer dat het kan op moderne Amazon-hardware.

Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is, is het wel zo dat de ondersteuning voor Miracast langzaamaan lijkt te verdwijnen. Zo heeft Apple de standaard nooit ondersteund en heeft Google ook de native ondersteuning uit Android gehaald sinds de release van Android 9.0 Pie. Meestal ondersteunen Windows-computers met Windows 8 of Windows 10 Miracast nog wel. Datzelfde geldt voor oudere Android-apparaten, dus het kan nog wel gebruikt worden. Apple-gebruikers hebben tegenwoordig AirPlay en Google-gebruikers hebben Cast.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
06 april 2019 om 15:43

Amazone tv slaat niet aan in Nederland te veel hobbels met het afnemen en aanbod iedere streaming heeft zijn eigen aanbod. Ik heb nu jaren film 1 de films uit de bios staan er snel op tegenwoordig wat ik alleen maar fijn vindt in DOLBY digital 5.1. en HD.
Zonder reclame ik hoop wel dat zo blijft anders ga dit ook de deur weer uit ik haat alle reclame door films heen vindt het al hinderlijk in de bios 20 minuten van te voren allemaal zooi komt er voorbij je kunt je ogen dicht doen of gewoon later komen als alles is geweest.

Inloggen