Alles dat je moet weten over Blu-ray spelers: een overzicht

26 april 2017 2 Minuten 0 Reacties
Oppo-UDP-203-review-5

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe (Ultra HD) Blu-ray speler dan zijn dit de tips en adviezen waarmee je goed voorbereid aan je zoektocht kunt beginnen.

Hoewel streamingdiensten aan populariteit winnen blijven veel consumenten nog vasthouden aan een speler voor fysieke discs. De Blu-ray speler is inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen van elektronicazaken en we zien sinds vorig jaar zelfs al Ultra HD Blu-ray spelers verschijnen. Mocht je op zoek zijn naar een Blu-ray speler dan zijn dit de tips en adviezen waarmee je goed voorbereid aan de slag kunt.

Waar moet je op letten?

Onlangs hebben we in een uitgebreid artikel uiteen gezet waar je op moet letten voordat je een (Ultra HD) Blu-ray speler koopt. In dit artikel lees je onder meer over de aansluitingen waar spelers over beschikken, de smart tv-toepassingen die vaak geïntegreerd zijn, de discs die afgespeeld kunnen worden en de prijzen van Blu-ray spelers.

Ultra HD Blu-ray

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van Blu-ray is Ultra HD Blu-ray. Deze nieuwe standaard laat je optimaal profiteren van de hoge Ultra HD-resolutie van de nieuwste tv’s. Een Ultra HD Blu-ray speler kan Ultra HD Blu-ray discs afspelen, maar is daarnaast compatibel met je oudere Blu-ray discs en dvd’s. Maar, het draait niet alleen om een hogere resolutie; ook high dynamic range en een groter kleurbereik spelen een belangrijke rol. In ons artikel over Ultra HD Blu-ray spelers lees je alles over deze nieuwe ontwikkeling.

Advertentie

Goedkope en dure Blu-ray spelers

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien – er zijn immers spelers voor minder dan 100 euro en spelers van meer dan 1.000 euro – dan is het verstandig om ons artikel over de verschillen tussen dure en goedkope Blu-ray spelers door te nemen. Hier leggen we je uit wat een dure speler nu precies beter maakt dan een goedkope speler. Denk bijvoorbeeld aan de beeldprocessor en de aansluitmogelijkheden.

Aansluitingen en firmware

Heb je een Blu-ray speler gekozen dan zijn er nog verschillende zaken waar je op moet letten. Zo is het verstandig de speler up-to-date te houden, iets waarover je meer leest in ons artikel over het updaten van de firmware van je speler. Ook hebben we uitgebreid geschreven over hoe je een Blu-ray speler het beste kunt aansluiten.

Meer informatie

Meer tips en adviezen voor de aanschaf en het gebruik van home cinema-apparatuur vind je in onze home cinema informatiegids. Lees daarnaast onze uitgebreide reviews van de nieuwste spelers.

Reacties (0)