Alles dat je moet weten als je luidsprekers wilt aanschaffen

24 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
KEF-Q-Series-review

Het is vanzelfsprekend dat je voor een homecinema-systeem of een stereosysteem luidsprekers nodig hebt zodat je de audio weer kunt geven. Maar, waar let je nu precies op wanneer je op zoek gaat naar nieuwe luidsprekers? Wat zeggen al die specificaties? En hoe zit het met die subwoofer?

We hebben de afgelopen maanden diverse achtergronden geschreven die je een stuk verder kunnen helpen.

Laten we bij het begin beginnen; ben je er al uit of je een compact systeem als een soundbar of een volledig uitgerust stereo- of homecinema-systeem wilt? Zo niet, dan is het verstandig ons artikel met de voordelen en nadelen van een soundbar eens door te nemen. Twijfel je nog over een alles-in-één homecinema-systeem, neem dan ons artikel met (met name) de nadelen van dergelijke systemen eens door.

Ga je voor een soundbar, dan kun je met bovenstaande informatie al aan de slag. Ga je echter voor een systeem met losse componenten, waaronder dus ook luidsprekers, dan loont het zich je verder in te lezen over deze productgroep. Neem vooral onze artikelen met tips voordat je luidsprekers koopt en de belangrijkste specificaties van luidsprekers door. Met deze informatie krijg je een goed idee over waar je naar moet zoeken en hoe je die zoektocht precies vormgeeft. Echter, onze conclusie is en blijft; ga luisteren en zelf ervaren.

In de meeste gevallen blijft het niet bij de standaard boekenplankluidsprekers of de zuilluidsprekers. Voor de lage tonen is in veel gevallen namelijk een subwoofer nodig. In ons artikel over wat een subwoofer is en waarom je er een nodig hebt leggen we je de achterliggende techniek en de mogelijkheden uit. Ben je hier van op de hoogte, dan kun je verder lezen in ons artikel met tips voor het kiezen, kopen en plaatsen van een subwoofer.

Ben je op zoek naar nog meer informatie over speakers voor je stereosysteem of homecinema-systeem? In onze sectie met luidspreker advies en tips vind je nog meer achtergrondartikelen, tips en adviezen.

Reacties (0)