Ajax – Feyenoord wordt in 3D uitgezonden

22 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-3d-voetbal

De eerste voetbalklassieker die in 3D uitgezonden zal worden in ons land is Ajax - Feyenoord op zondag 19 december. Door een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol wordt het mogelijk om de wedstrijd in 3D te bekijken, via een satelliet verbinding. Helaas kan dit niet thuis, maar wordt de wedstrijd in 3D op Panasonic schermen vertoond in de grotere elektronica zaken.

De eerste voetbalklassieker die in 3D uitgezonden zal worden in ons land is Ajax – Feyenoord op zondag 19 december. Door een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol wordt het mogelijk om de wedstrijd in 3D te bekijken, via een satelliet verbinding. Helaas kan dit niet thuis, maar wordt de wedstrijd in 3D op Panasonic schermen vertoond in de grotere elektronica zaken.

De registratie van het 3D evenement is in handen van Endemol Sport. De registratie wordt vervolgens via de ASTRA satelliet, welke voor meerdere 3D doeleinden gebruikt wordt, verstuurd naar een aantal Panasonic 3D TV’s in elektronica winkels.

Het rechtstreeks uitzenden van grote sportevenementen in 3D vormt een belangrijke drijfveer voor de doorbraak van 3D weergave in de huiskamer, zo blijkt uit onderzoek van Screen Digest in opdracht van Panasonic Europe. Tachtig procent van alle potentiële 3D kanalen zal zich richten op sportevenementen en eind 2014 zal een kwart van de huishoudens in de Westerse landen volgens Panasonic over een 3D TV beschikken. Daarbij wordt verwacht dat de live uitzending van grote sportevenementen, zoals belangrijke voetbalwedstrijden, een grote stimulans voor de 3D industrie zal betekenen.

Reacties (0)