ADV: Vergelijk je energie online en besparen maar!

10 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
Energie

Iedereen wil geld besparen als het kan en gelukkig kan dat ook. Vergelijk je energie daarom online en dan kun jij zelf nagaan hoeveel jij kunt besparen. Maar je hoeft niet alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken, je kunt er zelf ook veel aan doen om geld uit te sparen. Ook daarvoor geven wij je in dit artikel tips. Lees het daarom op je gemak door zodat je vanaf vandaag nog geld kunt besparen en wie weet hoeveel dat kan zijn!

Gas water licht, wat bespaar jij?

Iedere dag verbruiken we veel, gas water licht en nog veel meer andere dingen. Maar we staan er vaak niet bij stil dat het veel goedkoper kan. Gas hebben we nodig om ons eten te verwarmen, het water wordt ook door verwarmd en de woningen. Het kan dus echt niet gemist worden. Wist je ook dat je voor gas vaak 4x zoveel moet betalen als voor stroom? Je kunt er gelukkig toch nog veel geld op besparen door te vergelijken. Water krijg je geleverd van een vaste leverancier en daar kun je vaak niet op besparen (als het gaat over het kiezen van een leverancier), dit kan voor licht weer wel (stroom).

Als je ook wilt besparen vergelijk je energie dan eens online, je krijgt dan een beeld van de kosten, de energieleveranciers die het je aanbieden en wat jij dan per jaar kunt besparen. Het zou kunnen zijn dat je over kunt stappen en dan direct kunt beginnen met geld besparen. Ook heb jij de tijd om er eerst over na te denken, maar wacht er niet te lang mee want je kunt iedere dag meer besparen.

Zelf gas water licht besparen

Toch zijn er ook andere manieren om zelf geld uit te sparen door veel minder gas water licht te verbruiken. Je kunt namelijk zelf je water- en je energiekosten verlagen. Hoe doe je dat? We hebben een paar tips:

Advertentie
  • Doe het licht wat eerder uit als je niet in de betreffende ruimte bent.
  • Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat uit.
  • Was pas wanneer je wasmachine goed vol zit.
  • Kies voor een waterbesparende douchekop.
  • Goede isolatie van de woning is eerst een investering, maar zorgt voor veel besparingen (dubbel glas bijvoorbeeld maar ook tocht strips zijn een aanrader).

Dit gesponsorde artikel is gepubliceerd in opdracht van Easyswitch.

Reacties (0)