7 features die de Toshiba ZX900 Cell TV geweldig maken

10 januari 2010 4 Minuten 0 Reacties
toshibacelltv61024x768-420-90

De Toshiba Cell TV is dan eindelijk gearriveerd en hij komt ook met een hele lijst aan features die nog nooit in een TV te zien zijn geweest. Van bediening met gebaren tot True 3D. Hieronder vind je een lijst met de 7 meest geweldige dingen die de Cell TV kan, samengesteld door Techradar.

De Internet TV Enhancer
Met veel nieuwe TV’s die gebruik maken van internet toegang en portals zal het niet lang meer duren voordat we allemaal internet content op de TV aan het kijken zijn. Hier zit alleen één nadeel aan; De beeldkwaliteit is nooit goed te noemen aangezien je video’s van internet gewoon niet op kan blazen naar bijvoorbeeld 40 inch. Toshiba heeft hier met de Internet TV Enhancer een oplossing voor gevonden. Deze techniek zorgt er voor dat video’s eerst ‘opgepoetst’ worden en daarna upgescaled worden naar de resolutie van de TV.

2D naar 3D real-time conversie
Een 3D TV hebben is wel leuk, maar wanneer er geen 3D content is heb je er weinig aan. Om toch aan je behoeftes te voldoen heeft Toshiba een 2D naar 3D converter in de Cell TV ingebouwd. De software van de converter bepaalt aan de hand van die diepte van de 2D beelden hoe het 3D beeld eruit moet komen te zien. Wanneer dit gedaan is zorgt de TV ervoor dat er een apart beeld voor het linker en een apart beeld voor het rechter oog getoond wordt. Met een 3D bril kun je het 3D effect dan waarnemen. Deze techniek kan ook op foto’s toegepast worden die je op de TV toont.

3D TV – Beter dan de rest
3D TV is hét onderwerp van dit jaar, maar de 3D technologie van Toshiba moet toch bewonderd worden. Door een hoog aantal Hertz wat de TV gebruikt om de beelden te verwerken is 3D helderder en indrukwekkender dan vele andere merken laten zien. Alhoewel je maar 60Hz voor elk oog nodig hebt voor 3D, heeft Toshiba dit opgeschroefd naar 120Hz per oog. Toshiba heeft deze techniek True 3D genoemd.

4K resolutie kwaliteit
De resoultie van de Cell TV is niet gewoon 1080p Full HD, maar een verbluffende 4.096 x 2.160 pixels (Quad HD of 4K). Dit is maar liefst vier keer zoveel dan het al oogstrelende Full HD wat de mesten van ons nu thuis hebben. Niet alleen maakt het 3D beelden nog scherper, maar het geeft de film studio’s ook de kans om hun films in echte volle glorie te laten aangezien 4K vergelijkbaar is met 35mm film en dus kwalitatief zeer hoog.

Twee keer zo heldere LED technologie
LED technologie is op dit moment zeer populair onder de verschillende TV merken. De voordelen ervan zijn allemaal voor de consument – helderdere beelden en minder energie verbruik – maar het probleem is dat consumenten vaak denken dat het een ander soort TV is, zoals LCD of plasma. Ondanks dit probleem blijft LED gewoon bestaan en Toshiba claimt dat haar Full LED technologie twee keer zo helder is dan gemiddeld. De technologie hierachter heet KIRA2 Super Local Dimming LED Display en zorgt voor veel meer controle over de lichtsterke, kleuren en zwart waarden in de TV. Wat krijg je dan? Een ongelooflijk 9.000.000:1 contrast ratio.

De kleine zwarte doos
Achter elke goede TV schuilt een briljant stukje technologie en de Cell TV is geen uitzondering. Aangezien de TV de meeste krachtige is die ooit gemaakt is (43x krachtiger dan de gemiddelde TV) kon Toshiba al dat vermogen niet in het display kwijt en koos voor een meegeleverde kleine zwarte doos. Het ziet er misschien niet heel mooi uit en je moet het maar weer kwijt kunnen, maar hierin vind je wel de Blu-ray speler en de krachtige Cell processor. Door het gebruik van deze doos kunnen gebruikers wel tot 8 kanalen tegelijkertijd opnemen en mocht je het willen kun je ze alle 8 ook nog op TV weergeven in één scherm. Niet nodig, maar wel leuk!

Bediening met gebaren
De verschrikkelijke afstandsbediening die altijd kwijt is, niet werkt, of te moeilijk is hoort waarschijnlijk tot de verleden tijd als Toshiba haar zin krijgt. Bediening met gebaren (gesture control) is de nieuwe uitvinding. Zwaaien met je armen gaat er dus voor zorgen dat de TV doet wat jij wilt. Deze gebaren zijn van te voren vastgelegd en wanneer je een bepaald gebaar uitvoert kun je van kanaal wisselen, het volume aanpassen, doorspoelen of opnemen. Alhoewel je wel een afstandsbediening krijgt bij de Cell TV is de bediening met gebaren natuurlijk veel leuker en hiermee kun je echt een keer indruk maken op bezoek!

Bron: Techradar

Reacties (0)