3DFusion ontwikkelt techniek voor 3D zonder bril

19 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
3D-LCD-zonderbril

Het bedrijf 3DFusion heeft aangegeven een nieuwe 3D techniek ontwikkeld te hebben waarvoor de veelbesproken 3D bril niet meer nodig is. De basis techniek die 3DFusion gebruikt heeft komt van Philips, de WOWvx technologie. Tijdens de 3D dagen in Ede zal het bedrijf de eerste schermen presenteren die gebruik maken van deze techniek.

De schermen moeten zorgen voor 3D zonder bril in een hoge kwaliteit en ook 2D beelden worden volgens 3DFusion perfect weergegeven. Een groot nadeel bij eerder ontwikkelde technieken voor 3D zonder bril was de kijkhoek. Vaak moest je recht voor de TV zitten om optimaal het 3D effect te kunnen ervaren. Volgens 3DFusion is dat nadeel bij deze techniek verdwenen en kan het 3D effect uit meerdere hoeken optimaal ervaren worden. We weten nog niet in welke resolutie deze techniek 3D beelden zal weergeven, wat wel van groot belang is. Voorheen toonde Philips met deze techniek 3D beelden in een lage resolutie, wat de techniek niet echt geschikt zou maken voor de huiskamer.

Binnen niet al te lange tijd wil 3DFusion de techniek daadwerkelijk op de markt brengen, maar de eerste stap zal zijn richting het bedrijfsleven. Vervolgens zal gekeken worden wat de beste manier is om ook consumenten in de huiskamer 3D zonder bril te laten beleven.

Reacties (0)