3D TV hoeft niet duur te zijn met nieuwe chip NXP

23 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-blu-ray3d2-728-75

We hoeven volgens het bedrijf NXP in de nabije toekomst niet meer dan 2.000 euro uit te geven voor een 3D TV. Het Eindhovense bedrijf heeft namelijk een nieuwe 3D chip ontwikkeld, die vele honderden euro's goedkoper is dan de chips die nu voor 3D weergave gebruikt worden.

In 2010 gaan een aantal grote fabrikanten flink inzetten op 3D en de eerste modellen zullen ook niet goedkoop zijn. Dit is natuurlijk de nieuwigheid, maar die zal snel verdwijnen. Volgens NXP zullen de prijzen dan ook snel omlaag gaan, zeker omdat andere fabrikanten, wanneer ze gebruik maken van de nieuwe chip, ook goedkopere 3D TV’s kunnen leveren wat voor gezonde concurrentie zorgt. Alles is wel afhankelijk van de fabrikanten natuurlijk, want die beslist uiteindelijk wat de winkelprijs gaat zijn.

NXP werkt voor de ontwikkeling van de chip, die het concern begin januari tijdens internationale CES Show in Las Vegas zal lanceren, samen met verschillende partijen. Dat ook wordt samengewerkt met het voormalige moederbedrijf Philips wil NXP niet bevestigen.

Hoewel Philips tijdens consumentenbeurs IFA in september liet doorschemeren dat het voorlopig nog geen concrete plannen met 3D op de consumentenmarkt heeft, toonde het bedrijf wel een 3D-versie van 21:9 TV.

Reacties (0)