3D gaming via PC op 3D TV met NVIDIA

30 juni 2010 1 Minuut 4 Reacties
nvidia_logo

NVIDIA komt binnenkort met een softwarepakket om je PC te verbinden met een 3D TV, zodat je 3D games via je PC op je 3D TV kunt spelen en ook 3D films kunt weergeven. Hiervoor heb je een NVIDIA 3D Vision PC nodig, of je kunt je PC, welke reeds is uitgerust met een NVIDIA GeForce CPU, upgraden met een softwarepakket dat 39,00 euro gaat kosten.

De NVIDIA 3DTV Play Software zit standaard al geïnstalleerd op alle 3D Vision PC’s en kan gemakkelijk verbonden worden met elke willekeurige 3D TV. Ook kun je gewoon gebruik maken van de 3D brillen die meegeleverd worden met de desbetreffende 3D TV. Wanneer de software te koop zal zijn is nog niet bekend.

Met dank aan: Remco Denessen Meer informatie: NVIDIA


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Michel Ender

Michel Ender
16 augustus 2010 om 18:26

Ik wil de volgende combi aanschaffen:
Acer h5360 DLP projector (3d ready@720p) + Nvidia 3d Vision pakket (= shutterbril + ir transmitter).
Mijn computer voldoet ruimschoots aan alle eisen zoals gesteld op de Nvidia site.
Ik gebruik m’n computer nu vooral om 3d blu-ray’s te remuxen in mkv-container.

Ik wil echter wel eerst zien / “ervaren” hoe e.e.a. in z’n werk gaat voordat ik iets koop en natuurlijk hoe het beeld is van een game of 3d film.
Kortom, een werkende demo in een winkel ofzo.
Ik heb al diverse winkels gebeld en/of bezocht en steeds is het antwoord: “Alles is nog zo nieuw, kom over een half jaar nog maar eens terug”.

Kan 3DtvMagazine.nl al een review geven over een dergelijke combiset?
Hoe is het beeld vanuit zo’n DLPprojector, i.c.m. Nvidia shutterbril, qua helderheid, kleurstelling en contrast in vergelijking tot een 3d plasma tv (b.v. Panasonic) of 3d Led tv (b.v. Samsung).
Of weet 3dtvMagazine waar ik eens langs kan rijden om e.e.a. werkend te zien?

Groetjes,

Michel.

Inloggen


16 augustus 2010 om 21:14

Beste Michel,
Ik snap je probleem alleen is dat nog echt in de opstart fase. Veel consumenten zijn nog niet in die techniek gestapt en veel bedrijven wachten totdat 3D echt aanslaat. ik kan je dus ook niet adviseren over deze opstelling of de kwaliteit ervan. Er zijn naar mijn weten ook geen winkels die dit al hebben staan. Heel lullig, maar je bent nog te vroeg.. Ik hoop wel dit jaar nog met een review hiervan te komen, desnoods van derden. Wij zijn zelf namelijk ook erg benieuwd!

Inloggen
Michel Ender

Michel Ender
17 augustus 2010 om 00:26

Dankjewel Martijn,

Gebeurt tegenwoordig niet vaak dat er al zo snel gereageerd wordt op een vraag… Super!

Ik weet niet wat jullie (fwd.nl) eigen testbudget is, maar ik weet wel dat de redactie van Mediatotaal (die lui van de EISA MEDIA awards) regelmatig reviews in hun blad publiceren van noviteiten die ze van de diverse merken krijgen aangeleverd om te mogen testen/reviewen.
Dit zullen ze wel niet testen/reviewen omdat ze niet zo into “PC stuff” zijn.”

Maar…. wellicht dat jullie de marketingmensen van Acer en Nvidia zo gek kunnen krijgen e.e.a. voor een test/review aan te leveren, waarna je de boel weer aan ze retourneert.
Dit levert voor hen immers (op een goedkope manier) ook weer landelijke exposure op
Het gaat in deze casus nou niet om zaken van wereldbedragen.
Acer H5360 DLP = 600 euro
Nvidia 3d Vision Kit (shutterbril + ir transmitter) = 150 euro.
Een computer die voldoet zal de redactie van fwd.nl zelf wel hebben anders moet Nvidia er nog even een grafische kaart bij doen van max. 200 euro

Wellicht praat ik in al mijn onschuld/naiviteit wel een hoop onzin.
Anders heb ik je misschien mooi op een leuk idee gebracht 😉

Hoe dan ook, nogmaals hartelijk dank voor het snelle antwoord op mijn 1e post.
Ik zal deze site zeer regelmatig in de gaten houden.

Groetjes,

Michel.

Inloggen


17 augustus 2010 om 00:49

Dat is ook gelijk het voordeel en het nadeel wat je noemt. Ik, en dat is de gehele redactie en webmaster ineen :), steek al mijn (vrije) tijd in de websites (Allesoverhomecinema.com, 3DTVMagazine.nl) en wil dus ook iedereen te woord staan en al het nieuws plaatsen. Het nadeel is dat ik het alleen doe en er dus zoveel tijd in steek, want reviews zijn vaak tijdrovend en lastig in te passen. Maar, ik heb zeker contacten lopen met alle fabrikanten en ga ook achter jouw suggestie aan, zeker aangezien ik zelf ook benieuwd ben. Fabrikanten bieden altijd producten kosteloos aan om te laten testen dus gelukkig hoef ik ook geen budget te hebben. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het een keer langs te laten komen! Mocht ik een review ergens anders tegenkomen zal ik hem ook plaatsen. Groeten!

Inloggen