Dit zijn de 2018 Super UHD tv’s van LG – SK9500, SK8500 en SK8000 series

03 januari 2018 3 Minuten 1 Reacties
LG-2018-Super-UHD-tv

De 2018 Super UHD tv-serie van LG bestaat uit de SK9500-, SK8500- en SK8000-modellen. De twee topmodellen komen met full array led-verlichting en local dimming.

Over een week gaat in Las Vegas CES 2018 van start maar LG laat vandaag al van zich horen. Eerder vandaag presenteerde de Koreaanse fabrikant zijn nieuwste oled tv’s voor 2018 en nu is het de beurt aan de Nano Cell Super UHD tv’s voor dit jaar. Het is een hele mond vol maar het komt neer op lcd led tv’s met een quantum dot-filter en een full array backlight.

Update: Bekijk de complete LG 2018 lcd led tv line-up.

LG 2018 Super UHD tv’s

De 2018 Super UHD tv-serie van LG bestaat uit de SK9500-, SK8500- en SK8000-modellen. De topmodellen in de SK9500- en SK8500-serie zijn voorzien van ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD), dat moet zorgen voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren. Bij FALD-achtergrondverlichting kunnen de leds in de achtergrondverlichting-zones dichter bij elkaar en verspreid over het hele scherm worden geplaatst, in tegenstelling tot randverlichting waarbij achtergrondverlichting aan de randen van het tv-scherm wordt geplaatst. De technologie verbetert de zwartniveaus en beeldweergave door de leds afzonderlijk in en uit te schakelen. De televisies zijn daarbij voorzien van een ips-paneel dat voor een brede kijkhoek moet zorgen.

Daarnaast komen de nieuwe Super UHD tv’s met De A7 ‘Alpha’ processor die op het gebied van beeldkwaliteit voor diverse verbeteringen moet zorgen. Zo moeten kleuren nauwkeuriger weergegeven worden en is de ruisreductie verbeterd. Ook is er ondersteuning voor HFR (High Frame Rate), met een maximum van 120 frames per seconde in 4K-kwaliteit. Dankzij HFR verlies je bij snel bewegende beelden minder details en het is dus met name interessant voor sport en games. Echter, aangezien HDMI 2.1 niet aanwezig is wordt HFR voorlopig alleen ondersteund via streaming. Nu is dat geen groot probleem aangezien er nog nauwelijks content in 120 fps beschikbaar is. Daarbij kun je HFR niet weergeven in combinatie met HDR.

Verder beschikken de tv’s over brede ondersteuning voor HDR, waaronder HDR10 en Dolby Vision, en is er ondersteuning voor Dolby Atmos audio. Verwacht echter niet dat de tv Dolby Atmos in alle glorie kan weergeven; dankzij deze ondersteuning kan de tv wel een Dolby Atmos-signaal van een streamingdienst in bitstream doorsturen naar bijvoorbeeld een receiver. Natuurlijk is ook webOS als smart tv-platform aanwezig maar daarnaast wordt LG ThinQ geïntroduceerd, een digitale spraakassistent gebaseerd op de Google Assistant. Hiermee kun je middels spraakopdrachten je tv bedienen en ook compatibele smarthome-producten aansturen.

Overzicht LG Super UHD TV’s 2018

Serie SK9500 SK8500 SK8000
Maten 55, 65 55, 65 55, 65, 75
Paneel IPS Nano Cell IPS Nano Cell IPS Nano Cell
Backlight Full Array Local Dimming Pro Full Array Local Dimming Local Dimming Edge lit
HDR / HFR 4K Cinema HDR of 4K HFR 4K Cinema HDR of 4K HFR 4K Cinema HDR of 4K HFR
Audio Dolby Atmos Dolby Atmos Dolby Atmos
Smart TV webOS met Google Assistent (ThinQ) webOS met Google Assistent (ThinQ) webOS met Google Assistent (ThinQ)

Prijzen en beschikbaarheid

Volgende week worden de nieuwe tv’s tijdens CES 2018 officieel gepresenteerd. Niet lang daarna krijgen we meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt.

Reacties (1)