Yamaha lanceert RX-V673 en RX-V773 AV receivers

01 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha-RX-V773

Na de introductie van het RX-V373 instapmodel en de RX-V473 en RX-V573 middenklasse receivers introduceert Yamaha vandaag twee nieuwe high-end AV receivers. De RX-V673 en RX-V773 bevatten een groot aantal nieuwe features en verbeteringen, zoals 4K upscaling, meer HDMI aansluitingen, meer vermogen en Yamaha's Virtual Presence Speaker technologie.

De Yamaha RX-V673 is een 7.1-kanaals AV receiver met een vermogen van 150 Watt per kanaal. Daarnaast krijg je onder meer ondersteuning voor alle HD audioformaten, Burr-Brown 192/24 bit DACs, 4K upscaling van HD materiaal, ondersteuning voor het doorsturen van native 4K materiaal en ondersteuning voor muziek in meerdere zones. Qua aansluitingen beschikt de receiver onder meer over zes HDMI ingangen, één HDMI uitgang en een USB aansluiting een de voorzijde. Draadloze streaming kan via Apple’s AirPlay techniek of middels DLNA. Daarnaast krijg je toegang tot internet radiostations middels vTuner.

De Yamaha RX-V773 is ook een 7.1-kanaals AV receiver maar heeft een vermogen van 160 Watt per kanaal, een extra phono aansluiting voor een platenspeler en een tweede HDMI uitgang voor verbinding met een tweede display of projector. Ook kun je hiermee video en audio streamen naar een andere kamer. Beide receivers beschikken over VPS. De Virtual Presence Speaker technologie moet zorgen voor een rijker geluid (full 3D sound) vooral aan de voorzijde van het geluidsveld.

De RX-V673 en RX-V773 moeten in juni op de markt verschijnen. De omgerekende Engelse prijzen zijn respectievelijk 613 euro en 797 euro. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Advertentie

Bron: Whathifi


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)