Yamaha introduceert RX-V479, RX-V579, RX-V679 en RX-V779 receivers

02 juli 2015 6 Minuten 0 Reacties
Yamaha RX-V779

Yamaha introduceert vandaag de RX-V479, RX-V579, RX-V779 en RX-V779 receivers, uitgerust met onder meer Bluetooth, WiFi, 4K-ondersteuning en Spotify.

Nadat Yamaha eerder deze week de RX-V379 instap av-receiver officieel in Nederland introduceerde is het vandaag de beurt aan de modellen die de 2015 line-up compleet maken. De fabrikant introduceert vandaag de RX-V479, RX-V579, RX-V679 en RX-V779 receivers.

Yamaha RX-V479 en RX-V579

De Yamaha RX-V479 en RX-V579 zijn zeer complete receivers, met tal van aansluitingsmogelijkheden. De apparaten in je home cinema-systeem en thuisnetwerk kunnen via een kabel, WLAN of bluetooth met de receivers verbonden. Middels de YPAO-kalibratie kan elke receiver in korte tijd afgesteld worden op de ruimte en luisterpositie, terwijl de bediening kan plaatsvinden middels de gratis Yamaha AV Controller App.

Een stap eerder kan gebruik worden gemaakt van nog een gratis app: de Yamaha AV Setup Guide. Dit programma voor iOS en Android leidt je stap voor stap door de ingebruikname van de av-receiver en het aansluiten van alle componenten. Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de receiver met ten minste 20 procent vergeleken met de situatie dat de ECOmode is uitgeschakeld. De functie kan indien gewenst via het menu van de receiver worden geactiveerd en zorgt voor een efficiënt energieverbruik.

Beide receivers ondersteunen zowel Dolby TrueHD als DTS-HD Master Audio en Yamaha’s CINEMA DSP 3D met 17 keuzeprogramma’s voor geluidsvelden perfectioneert het geluidsbeeld naar de wens van de kijker/luisteraar. Terwijl de RX-V479 5.1 surround met 135 Watt per kanaal levert, voedt de RX-V579 zelfs 7.2-luidspreker-configuraties met 135 Watt per kanaal. De receivers beschikken over een geïntegreerde versterkeropbouw met 192 kHz / 24 Bit Burr-Brown-DAC’s in alle kanalen. De RX-V479 en de RX-V579 zijn ook compatibel met 3D-signalen en kunnen 4K Ultra HD-signalen doorsturen.

De RX-V479 en RX-V579 bieden een breed scala aan extra multimediadiensten, waaronder Spotify, JUKE en de internetradioservice vTuner. De compatibiliteit met DLNA 1.5, Bluetooth, WLAN en Airplay garandeert bovendien dat alle apparaten uit het thuisnetwerk met de receivers kunnen worden verbonden. De RX-V479 en RX-V579 zijn compatibel met FLAC, WAV, AIFF 192kHz/24 Bit, Apple Lossless en DSD 2,8 MHz/5,6 MHz. Via een USB-aansluiting op de voorkant van het apparaat kunnen media zoals iPhone, iPod of andere opslagmedia worden aangesloten. Om ook bij gecomprimeerde audiobestanden de beste geluidservaring te kunnen garanderen, beschikken alle modellen over Yamaha’s Compressed Music Enhancer, die bijvoorbeeld MP3-muziekbestanden perfectioneert.

Dankzij de Yamaha Virtual CINEMA FRONT-technologie is surround-sound ook mogelijk in ruimtes waar geen achterste luidsprekers kunnen worden opgesteld. Het virtuele ruimtelijke geluid wordt gerealiseerd via de voorste luidsprekers, door middel van geluidsreflecties en andere psycho-akoestische technologieën. De RX-V579 biedt naast der CINEMA FRONT-technologie nog twee extra functies: Virtual Surround Back Speaker en Virtual Presence Speaker. Daarmee is het mogelijk om via klanksimulaties met een 5.1 audio-opstelling een virtueel 9.1 home cinema-systeem te simuleren, met bijbehorende Presence-luidsprekers (hoogteluidsprekers voor en achter).

Yamaha RX-V679 en RX-V779

De beide topmodellen RX-V679 en RX-V779 bieden 7.2-meerkanaalsgeluid in combinatie met hoge-resolutie videosignalen in 3D en 4K (inclusief upscaling-functie). Uitgebreide weergavefuncties – optioneel ook draadloos via WLAN of bluetooth – zorgen voor muziekstreaming vanaf het internet of het thuisnetwerk en maken ook het direct afspelen vanaf smartphone, tablet en laptop mogelijk. Qua features komen deze modellen grotendeels overeen met de hierboven genoemde modellen maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Niet iedere woonkamer biedt de ruimte voor een optimale opstelling van de luidsprekers of voor een grote surround-opstelling. En niet op elk uur van de dag of nacht kan de home cinema op maximaal volume worden gebruikt. Daarom zijn de topmodellen uit de nieuwe RX-V79-serie uitgerust met Yamaha’s automatische inmeting YPAO, inclusief R.S.C. (Reflected Sound Control) en Volume Control. De automatische inmeting bepaalt niet alleen de juiste luidsprekerinstellingen voor afstand en volume, maar houdt ook rekening met de kenmerken van de ruimte en de weerkaatsingen die er optreden. Zo wordt de geluidsweergave individueel afgestemd op de betreffende opstelling. Met de RX-V779 is bovendien meerpuntsinmeting mogelijk, wat ervoor zorgt dat de geluidsweergave voor tot wel acht zitposities optimaal is.

De DLNA 1.5-gecertificeerde receivers kunnen verbonden worden met het thuisnetwerk en dankzij bluetooth- en WiFi-connectiviteit (inclusief automatische configuratie via WPS) desgewenst ook draadloos. De RX-V679 en RX-V779 kunnen daarbij ook hoge resolutie formaten zoals Apple Lossless, FLAC of WAV tot maar liefst 192kHz / 24bit afspelen, en DSD van 2,8MHz/5,6MHz. Via Wireless Direct is ook de draadloze weergave vanaf mobiele apparatuur mogelijk.

Via de USB-aansluiting in het front kun je muziek en video’s rechtstreeks weergeven vanaf een iPhone, iPad of een aangesloten opslagapparaat. De RX-V779 is bovendien voorzien van een phono-ingang. De av-receivers beschikken over een Multi-Zone-functie zodat de Home Entertainment-belevenis niet beperkt blijft tot één ruimte. De Party-Modus van de RX-V779 voorziet bovendien het hele huis van gelijkmatige en synchrone muziek.

Terwijl de RX-V679 een hoog vermogen van 150 Watt per kanaal levert, gaat de RX-V779 nog een stapje verder: deze levert 160 Watt per kanaal. De geïntegreerde versterkeropbouw, geoptimaliseerde signaalwegen en handmatig geselecteerde onderdelen, zoals de hoogwaardige Burr Brown DAC’s met 192kHz / 24bit voor alle kanalen, moeten voor een optimale audiobeleving zorgen. Yamaha heeft eveneens een Low Jitter PLL-schakeling voor een geoptimaliseerd klankbeeld en een Bi-Amping-optie voor de frontluidsprekers geïntegreerd. Indien gewenst worden in de Pure Direct Modus alle niet-benodigde schakelingen gedeactiveerd. De RX-V779 beschikt bovendien over een speciaal ontwikkeld frontpaneel van aluminium dat zorgt voor extra stevigheid ten behoeve van een beter geluid.

De RX-V679 en RX-V779 kunnen ook ouder beeldmateriaal via upscaling live verbeteren, zodat je een 4K-resolutie voorgeschoteld krijgt. De receivers zijn ook uitgerust met de nieuwste standaard HDCP 2.2, zodat via de hoogwaardige HDMI-aansluitingen ook in de toekomst met DRM beveiligd materiaal kan worden weergegeven, De receivers uit de RX-V79-serie zijn vanzelfsprekend ook compatibel met ouder materiaal: ze kunnen behalve 4K-materiaal ook Full HD, 720p en zelfs analoog materiaa verwerken.

Prijs en beschikbaarheid

De av-receivers uit de Yamaha RX-V79-serie zijn vanaf juni 2015 in de kleuren titanium en zwart verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 469,00 euro voor de RX-V479 en 579,00 euro voor de RX-V579. De adviesverkoopprijs bedraagt 699,00 euro voor de RX-V679 en 799,00 euro voor de RX-V779.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)