Wharefedale lanceert nieuwe EVO4-serie luidsprekers

11 oktober 2019 1 Minuut 3 Reacties
Wharfedale EVO4

Het Britse Wharfedale kondigt deze week een nieuwe serie luidsprekers aan. De nieuwe Evo4-serie bestaat uit staande luidsprekers, boekenplankspeakers, centerspeakers en surroundspeakers. Allen zijn voorzien van een Air Motion Transformer Tweeter.

Wharfedale Evo4 luidsprekerserie

De Wharfedale Eco4-serie is een complete serie luidsprekers, geschikt voor diegenen die stereogeluid zoeken en diegenen die surroundgeluid zoeken. De serie bestaat dan ook uit twee boekenplankluidsprekers (Evo4.1 en Evo4.2), twee vloerstaanders (Evo4.3 en Evo 4.4), een centerspeaker (Evo4.C) en een surroundspeaker (Evo4.S).

De Evo4-serie is een relatief betaalbare serie maar de speakers uit de serie erven wel belangrijke eigenschappen van de duurdere Elysian. Zo beschikken alle modellen over een AMT-tweeter (Air Motion Transformer), een middentoner met een conus van stof en een woofer met een conus van kevlar. De basweergave wordt volgens het bedrijf verder verbeterd door de SLPP (Slot Loaded Profiled Port), waarmee de laagste frequentie-energie wordt geventileerd naar een sleuf aan de voet van de luidspreker, zo geprofileerd om de hoge interne druk gelijk te maken aan de lage druk in de kamer.

De behuizingen van de Evo4-luidsprekers zijn gemaakt van meerdere houtsoorten en de speakers zijn met de hand afgewerkt in houtfineer. De Wharfedale EVO4-serie moet vanaf oktober op de markt verschijnen en komt in een zwarte, witte en walnoot uitvoering. Over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux is nog niets bekend, maar in de UK variëren de prijzen van 449 en 599 Britse Ponden voor de Evo4.1 en Evo4.2, tot 999 en 1.199 Britse Ponden voor de Evo4.3 en Evo4.4. De Evo4.S krijgt daar een prijs van 999 Britse Ponden mee.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
12 oktober 2019 om 13:26

Was jaren geleden een goed merk in luidsprekers. Nu ook nog als ik deze review lees. Ik heb al heel mijn leven kef speakers. Surround met Dolby atmos.

Inloggen
robbie

robbie
15 maart 2020 om 13:47

Het is gewoon chinese rotzooi.

Inloggen
Salute

Salute
10 augustus 2020 om 13:08

Dit is een typische reactie van iemand die maar wat roept, maar nergens verstand van heeft.

Inloggen