Wat is er met Google TV gebeurd op de CES 2011?

05 februari 2011 2 Minuten 0 Reacties
Google-TV-feature

Voor de CES 2011 kregen we onthulling na onthulling over nieuwe Google TV flatscreens die tijdens de CES 2011 waarschijnlijk gepresenteerd zouden worden. Maar, we hebben weinig tot niks gezien. Waarom? Hierbij een uitleg waarom 2011 niet het jaar van Google TV geworden is.

Wat is er met Google TV gebeurd op de CES 2011?

Google TV is een van de kandidaten voor het TV platform van morgen. De interface combineert reguliere TV kanalen met video content van het internet, samengesmolten met Google’s zoek interface.

Sony was de eerste fabrikant die een TV met het Google TV platform lanceerde en Logitech lanceerde een externe Google TV box. Vlak voor de CES 2011 kwamen er berichten dat ook Samsung, Toshiba en Vizio TV’s zouden presenteren met Google TV. Van deze fabrikanten kwam alleen Vizio ook daadwerkelijk met een Google TV. Maar waarom?

Google TV kreeg in een lauwwarm onthaal. Het is was niet de grote revolutie waar iedereen op hoopte en gebruikers ontdekten snel bugs en tekortkomingen. Het werd er daarnaast ook niet beter op toen een aantal van de grotere omroepen de toegang tot hun video materiaal via Google TV begonnen te blokkeren.

Google twijfelde vlak voor de CES

Net voordat de CES begon kwam Google met de vraag naar de fabrikanten om de lancering van hun reeds geplande Google TV flatscreens uit te stellen. Wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurd is kunnen we lastig zeggen, maar de geruchten zijn dat Google een Google TV 2.0 platform wil ontwikkelen voordat het platform groots gelanceerd wordt.

Het lijkt erop dat de TV fabrikanten geluisterd hebben en hun plannen uitgesteld hebben. Er werden geen grote Google TV lanceringen gedaan en alleen het Amerikaanse Vizio presenteerde een paar TV’s met Google TV, hoewel het maar kort aangestipt werd in de lijst met specs.

Google promoot haar TV platform wel nog steeds met een TV commercial waarin Kevin Bacon een Kevin Bacon fan speelt.

De toekomst van Google TV?

Google wacht nog steeds op de grote doorbraak en ze zullen zeker wat dingen kunnen verbeteren met Google TV 2.0. Met de huidige versie ziet het eruit alsof er heel wat moet gebeuren. Geen enkele TV fabrikant heeft tot nu toe een Europese versie van Google TV genoemd en diegenen die erover praten zeggen dat Europese landen minimaal moeten wachten tot 2012. Het ziet er naar uit dat Google op dit moment niet graag haar focus wil uitbreiden naar andere regio’s.

Als je meer wilt weten over de huidige internet platformen van TV fabrikanten zelf, bekijk dan ons CES 2011 overzicht.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)