Video: Sony Google TV onthult (met prijzen)

13 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Google-TV-intro

We hebben de afgelopen weken heel wat geruchten over de nieuwe Sony Google TV's voorbij zien komen, maar vandaag was dan de dag dat de Google TV's echt onthult werden. Middels deze nieuwe modellen, die gebruik maken van Google's nieuwe Android TV platform, kun je naast het normale TV kijken ook gebruik maken van Apps en draadloos surfen op het internet.

De vier nieuwe Google TV modellen, de GT1 serie, bevatten een Intel Atom processor voor een snelle omschakeling tussen de internet functies en TV kanalen. Ook kun je gemakkelijk onder het kijken van een film of TV programma surfen op het internet of de informatie op je social networks bijwerken. Daarnaast beschikken alle modellen over vier HDMI ingangen en vier USB ingangen, om het multimedia verhaal helemaal compleet te maken.

De Apps voor de Google TV’s zijn te koop (of soms ook gratis) via de Android Market van Google. Een aantal Apps is al voor geïnstalleerd, zoals CNBC, Napster, NBA, Netflix, Pandora, Twitter YouTube, en een Video On Demand dienst van Sony.

Sony heeft gekozen voor een toestenboerd (qwerty) als afstandsbediening. Een optische muis moet het gebruik van de internet en App functies gemakkelijker maken. Daarnaast zal er binnenkort een App beschikbaar zijn om ook via mobiele apparaten de TV te kunnen bedienen.
De geruchten over de formaten van de TV’s waren correct, want Sony komt met een 24 inch, 32 inch, 40 inch en 46 inch variant. De prijzen vallen gelukkig mee, want deze varieren van 600,00 dollar voor het kleinste model tot 1.400,00 dollar voor het grootste model. Naast een Google TV komt Sony ook met een Blu-ray speler die ook beschikt over Google TV functies. De NSZ-GT1 moet 400,00 dollar gaan kosten.

Deze maand worden alle modellen nog op de markt gebracht. Begin volgend jaar kunnen we ze ook in Europa verwachten.

Reacties (0)