Verbeterde Google TV komt met Android Apps, betere interface, snellere processor

30 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
Google-TV-feature

Google TV heeft het door meerdere factoren niet kunnen maken dit jaar en de verkopen van het platform, geïntegreerd in onder andere Sony TV's en Logitech set-top-boxen, vallen sterk tegen. Om het opnieuw te proberen is Google volgens bronnen van Business Insider bezig met de ontwikkeling van een verbeterde versie van het platform waarin onder meer Android Apps kunnen draaien, de gebruikerservaring optimaal wordt en een snellere processor verwerkt zit.

De snellere chip zal waarschijnlijk gevonden worden in een chip van ARM. Android wordt een belangrijke pijler voor Google TV en zal integratie met de smartphone en tablet platformen bieden. Het klinkt allemaal weer veelbelovend, maar is het goed genoeg voor consumenten om een extra set-top-box aan te schaffen, zeker gezien de alternatieve Smart TV platformen die momenteel al aangeboden worden?

Er wordt verwacht dat Google over Google TV praten tijdens de Google I/O conferentie volgende maand en het nieuwe platform in de herfst zal lanceren. Wellicht dat fabrikanten als Toshiba en Samsung nu wel met Google TV producten gaan komen.

Reacties (0)