Thuistest JBL Live Pro+ TWS: Sarah Hooijer (gebruiker 1)

29 mei 2021 6 Minuten 0 Reacties
jbl-live-pro-plus-groot

De afgelopen weken zijn diverse jonge lezers van FWD aan de slag gegaan met de nieuwste oordoppen van JBL. Wat vinden zij van de JBL Live Pro+ TWS?? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden ze als gebruiker dit product aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van de eerste gebruiker: Sarah Hooijer.

Introductie

Mijn naam is Sarah, ik ben twintig jaar oud en ik woon nog thuis bij mijn ouders in Barneveld. Ik zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding International Business and Languages en dit doe ik aan de HAN in Nijmegen. Voor mijn laatste jaar moet ik een afstudeerstage doen en daar ben ik nu mee bezig. Ik loop stage in Amsterdam bij een modedistributeur genaamd Blosh. Voor mijn stage moet ik elke dag minimaal een uur reizen met het openbaar vervoer, en tijdens het reizen vind ik het fijn om muziek te luisteren of om bijvoorbeeld een serie te kijken op Netflix. Het langtijdig reizen is dus de voornaamste reden waarom ik de nieuwe JBL Live Pro+ oortjes wilde uitproberen.

Design / Eerste indruk

Bij het uitpakken van de oortjes was ik meteen blij verrast! Ik heb de oortjes ontvangen in een prachtige gouden kleur, dus dit was meteen al een pluspunt voor mij. Daarnaast was ik erg onder de indruk van de mat gouden uitstraling van de oortjes en het bijpassende oplaaddoosje. Voordat ik de JBL-oortjes had ontvangen, gebruikte ik Apple Airpods voor ongeveer een half jaar. In vergelijking met de JBL-oortjes, vind ik de Airpods een veel minder aantrekkelijk uiterlijk hebben door de glanzende, witte kleur. De combinatie van de gouden kleur en de matte afwerking van de JBL-oortjes vind ik vernieuwend en zeer aantrekkelijk.

Wat voor mij ook meteen opviel waren de lichtgevende streepjes bij het openen van het oplaaddoosje en het design van de oortjes. De combinatie van de kleur, afwerking en de lichtgevende streepjes gaven mij het gevoel dat er veel tijd is gestoken in het design en de gebruiksvriendelijkheid van de oortjes.

Installatie

Eerlijk gezegd was het installeren nog wel een klusje voor mij. Er duurde al een tijdje voordat de oortjes gekoppeld waren aan mij iPhone en ik had ook niet meteen de goede app gedownload. Bij het invoeren van de letters JBL in de zoekbalk van de App Store krijg je verschillende mogelijkheden, dus ik moest even goed kijken voordat ik de goede app had gedownload.

Wanneer ik alles vergelijk met mijn Airpods vind ik de installatie van de JBL-oortjes veel ingewikkelder. Bij mij Airpods hoefde ik alleen het doosje te openen en toen was in no-time mijn telefoon eraan gekoppeld. Het feit dat ik bij de JBL-oortjes een app moest downloaden en hier ook nog de instellingen van moet veranderen, valt mij dan tegen. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat de installatie snel en nagenoeg foutloos moet gaan. Dit had ik wel met mij Airpods, maar helaas niet met de JBL-oortjes.

Gebruik

De oortjes heb ik het meeste gebruikt in de trein, bus en tijdens stage. De oortjes zitten helaas niet helemaal als gegoten, maar dat komt vooral doordat ik een piercing heb aan de binnenkant van mijn rechteroor. De grootte van de oortjes drukken tegen mijn piercing, waardoor het niet fijn is om de oortjes voor een lange tijd achter elkaar in te hebben. Aan de andere kant ben ik erg blij met bijvoorbeeld de batterijduur. Vooral door de batterijduur zou ik dit product aanraden aan bijvoorbeeld vriendinnen, omdat zij nogal klagen over de batterijduur van hun Airpods. Dit is dus zeker een pluspunt.

Wat betreft het geluid en de werking van de oortjes ben ik zeker tevreden. De muziek die ik luister met de oortjes in klinkt erg vol en compleet. Wat ik hiermee bedoel is dat er een goede balans is van bijvoorbeeld het geluid van de gebruikte instrumenten en stemmen. Vooral liedjes waarin verschillende artiesten zingen, klinken erg mooi en vol door de JBL Live Pro+-oortjes.

Audiokwaliteit

Zoals eerder gezegd, gebruik ik de oortjes voornamelijk tijdens het reizen naar stage. Hierbij moet ik twee treinen nemen en één bus. Tijdens het reizen werk ik vaak ook op mijn laptop voor school, dus ik wil dan zo gefocust mogelijk werken. Ik luister dan vaak naar muziek via Spotify, omdat ik zelf beter werk wanneer ik naar muziek luister. Sinds ik de JBL-oortjes gebruik, heb ik het gevoel dat ik steeds beter kan werken in voornamelijk de trein. Vooral de reismodusoptie van de ruisonderdrukking in de JBL-app gebruik ik hiervoor om mij zo min mogelijk te storen aan het treingeluid en het geluid van pratende mensen. Met deze optie kan ik mij volledig afsluiten van de buitenwereld en kan ik gefocust werken aan mijn schoolopdrachten.

Wel moest ik erg wennen aan het feit dat je verschillende opties/modi kunt selecteren in de app wat betreft ruisverdrukking en soundregelaar. Wanneer ik bijvoorbeeld in de trein of in de bus zit, vind ik het fijn om de reismodus aan te zetten, maar wanneer ik in de tussentijd op het station of op de straat loop, vind ik het wel fijn om meer te horen. Het is bijvoorbeeld wel eens voorgevallen dat ik bepaalde perronwijzingen niet heb gehoord die worden omgeroepen via de intercom of dat ik mensen niet heb gehoord die mij iets wilde vragen. Wat ik probeer te zeggen is dat het fijn is om verschillende modi te hebben, maar dat het vervelend is om steeds te moeten switchen wanneer je van bijvoorbeeld locatie verandert.

 Conclusie

Persoonlijk heb ik veel plus- en minpunten ontdekt tijdens mijn gebruik van de JBL-oortjes. Het geluid wat uit de oortjes komt is prachtig en mogelijkheid om verschillende opties te gebruiken is erg uniek. Toch heeft het gebruik van de oortjes ook wat minpunten meegebracht, waaronder de pasvorm. Het is voor mij erg belangrijk dat oortjes goed zitten en je dat je ze eigenlijk niet voelt zitten. Zoals ik eerder heb genoemd, zitten de oortjes gewoon niet erg fijn in mijn rechteroor door mijn piercing. Dit vind ik super jammer, omdat ik zo tevreden ben met vooral de kwaliteit van het geluid. Daar tegenover staat dat de batterijduur voor mij een pluspunt is en dat is ook een van de redenen waarvoor ik de oortjes zou aanraden aan mijn vriendinnen. Mijn eindscore: drie van de vijf sterren.

jbl-live-pro-plus-afb-2

Review van onze expert

Uiteraard hebben we op FWD ook een review laten schrijven door onze eigen expert. In het blok hieronder lees je onze conclusie en vind je een linkje naar de review. Ook zie je hier de meest recente prijzen staan en neem je heel snel alle plus- en minpunten door.

8.0
JBL Live PRO+

Beoordeling
JBL Live Pro+

Pluspunten
  • Fijne installatie
  • Mooie bass
  • Overzichtelijke app
  • Veel functies
  • Strak design
Minpunten
  • Midden tonen niet heel gedetailleerd
  • Oordoppen zitten niet altijd goed
  • Batterijduur niet ontzettend lang

Beoordeling JBL Live Pro+

JBL doet een hoop dingen goed met de JBL Live Pro+ TWS. De audiokwaliteit scoort een ruimvoldoende, het design is strak en de opties binnen de applicatie en op de earbuds zelf, zijn ruim. Je kunt heel veel doen om de ervaring eigen te maken. Ondertussen krijg je te maken met een zeer gemakkelijke installatie (in elk geval op Android) en gaan de oordoppen redelijk lang mee. Het doosje is lekker compact en past dus altijd wel in een tas of zak. Verder levert JBL ook veel oordoppen mee, waardoor de kans groot is dat ze altijd goed in je oor zitten.

Sommige dingen gaan ook iets minder goed. Zo komen de tonen in het midden niet ontzettend goed uit de verf. Ook is het zo dat de oordoppen soms net even te strak op je oor leunen. De batterijduur is met maximaal zeven uur per keer (zonder oplaadcase) niet heel lang, maar wel lang genoeg voor een aantal keer wandelen per week. Over het algemeen geven we de JBL Live Pro+ TWS een dikke aanbeveling, zelfs voor zijn huidige prijs. Een adviesprijs van 179 euro is best hoog, maar de functies en audiokwaliteit zorgen onderaan de streep voor een prettige ervaring.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker JBL Live Pro+

Reacties (0)