Teufel T 500 Streaming set voor draadloze weergave van al je muziek

23 mei 2013 2 Minuten 0 Reacties
Teufel-T-500-Streaming

Teufel, audiofabrikant uit Berlijn, zet de laatste tijd steeds meer in op het uitbreiden van de streamingmogelijkheden van home cinema systemen. De nieuwste oplossing die het bedrijf introduceert is de T 500 Streaming. Dit systeem bestaat uit de T 500 Mk2 stereo luidsprekers en de Raumfeld Connector ².

Teufel T 500 Streaming

De Teufel T 500 Streaming is een pakket waarmee je je huidige home cinema systeem uitbreidt met hoogwaardige luidsprekers en de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen. Wanneer je de luidsprekers en Connector ² aansluit op een versterker en de Connnector ² verbindt met het eigen thuisnetwerk, kunnen muziekbestanden vanaf de smartphone, externe harde schijf, USB-stick, computer of NAS-server eenvoudig gestreamd worden.

T 500 Mk2

De T 500 Mk2 vloerstaande luidsprekers zijn eind vorig jaar compleet vernieuwd en moeten volgens Teufel een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden. Zo hebben de geluidstechnici volgens Teufel hebben bij de akoestieke afstemming van de T 500 Mk2 bewust op de omgeving van de luidsprekers gelet; in moderne woonruimtes is vaak een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Ook bij de opbouw van de boxen heeft men hier rekening mee gehouden. Zo werd de basafstemming geoptimaliseerd, waardoor de speakers ook dichtbij de muur kunnen worden geplaatst.

De ontwikkelaars optimaliseerden ook andere details, zoals de positie van de drivers en vooral de hoge bandbreedte van de midrange driver. Ook de iets naar achter geplaatste tweeter heeft een akoestieke functie. Hierdoor wordt namelijk de looptijd volgens de fabrikant gecorrigeerd. Deze aanpassing perfectioneert de impuls- en spraakweergave in combinatie met de midrange driver en de woofer. De holronde vormgeving van de tweeter minimaliseert reflecties en de iets naar achter geplaatste tweeter optimaliseert de horizontale afstraling.

Advertentie

Raumfeld Connector ²

De Raumfeld Connector ² is sinds vorige maand verkrijgbaar en verbindt nagenoeg iedere hifi-installatie met je thuisnetwerk zodat de muziekbestanden eenvoudig en in hoge kwaliteit kunnen worden gestreamd. De HighRes netwerkspeler verwerkt audio-data in de formaten WAV, MP3, OGG, AAC en FLAC, en biedt de mogelijkheid internet radiostations te beluisteren. De Raumfeld Connector ² wordt middels de gratis Raumfeld App, die in de Apple Appstore en Google Play Store verkrijgbaar is, aangestuurd. Het apparaat is ook los te koop op de website van Teufel Audio.

De Teufel T 500 Streaming is vanaf nu verkrijgbaar in de online webshop van Teufel Audio voor de bundelprijs van 949,99 euro (inclusief gratis verzending).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)