Teufel presenteert vernieuwde Ultima 40 Mk2 stereo luidsprekers

23 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Ultima-40-Mk2

Teufel Audio, fabrikant van luidspreker- en home cinema systemen uit Berlijn, presenteert vandaag een vernieuwde versie van de Ultima 40 stereo luidsprekers. Volgens Teufel zijn er op alle vlakken verbeteringen doorgevoerd, van technische details tot het design. Dit alles gecombineerd moet zorgen voor een nog betere audioweergave dan de eerste generatie speakers.

Teufel Ultima 40 Mk2

Een nieuwe hoogwaardigere tweeter, uniforme membranen bij de woofer voor een diepere bas, en een mid-range driver met een middels de Klippel-techniek geoptimaliseerd chassis, moeten volgens de fabrikant een nog beter lineair frequentieverloop produceren dan de voorganger. De nieuwe Waveguides van de tweeter moeten daarnaast voor een bredere uitstraling van het geluid zorgen waardoor het geluid overal in de kamer goed klinkt. Bovendien is de bas volgens Teufel nu hoorbaar lager dan voorheen,dankzij de nieuwe trompetvormige basreflex behuizing en de extra stutten voor stevigheid, waardoor ruis door bewegingen van lucht of vibraties verminderd worden.

Wat we in ieder geval kunnen zien is dat de nieuwe Ultima 40 Mk2 er een stuk beter uitziet dan zijn voorganger. De front en de behuizing zelf zijn nu in een uniforme kleursamenstelling gegoten. Daarnaast beschermt de voorzet nu de complete voorkant en dekt deze dus volledig af.

Technische details

  • 3-kanaals vloerstaande luidsprekers
  • Belastbaar vermogen: 120 Watt
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Geluidssterkte: 87 dB
  • Frequentiebereik: 45 Hz – 20 kHz

Prijs en beschikbaarheid

De Ultima 40 Mk2 is vanaf heden verkrijgbaar in de webshop van Teufel en heeft een prijs van 449,99 euro per paar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)