Teufel LT 5 Complete: Premium alles-in-één home cinema systeem

19 mei 2015 2 Minuten 0 Reacties
Teufel-LT-5-Complete-1

Teufel, audiofabrikant uit Berlijn, introduceert deze week een nieuw premium home cinema-systeem voor diegenen die hoge eisen stellen aan zowel audio- als beeldkwaliteit.

De Duitse fabrikant komt met de LT 5 Complete, bestaande uit zuilenspeakers uit de LT 5 serie en de actieve subwoofer US 8112/1 SW met de AV-besturing DecoderStation 7 en de 8-kanaals AmpStation.

Teufel LT 5 Complete

De Teufel DecoderStation 7 is een 7.1-kanaals voorversterker en beschikt over drie HDMI-ingangen en een extra HDMI-uitgang met Audio Return Channel (ARC). Ook zijn drie extra digitale ingangen beschikbaar (1x optisch, 2x coaxiaal) en drie analoge aansluitingen (1x mini jack, 2x cinch). De DecoderStation 7 ondersteunt Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio, verwerkt 3D-signalen en ondersteunt de overdracht van besturingssignalen via HDMI-CEC. Met de afstandsbediening van een compatibele televisie worden de basisfuncties direct aangestuurd. Alle belangrijke instellingen worden rechtstreeks op het apparaat via de volumeknop geregeld met een draai-/druk-functie en twee snelkeuzetoetsen. Alle nevenfuncties zijn toegankelijk via een on-screen display op de aangesloten tv of beamer.

De Teufel AmpStation is een 8-kanaals eindversterker voorzien van een Class-D high efficiency versterker TAS5611A van Texas Instruments. Deze heeft een HD-audio geschikte frequentiegang van 40 kHz bandbreedte bij een lage vervormingsfactor en een signaal-ruisverhouding van -105 dB. De AmpStation van de LT 5 Complete bedient de vijf luidsprekers van de set en beschikt volgens de fabrikant over voldoende capaciteit voor de optioneel beschikbare 7.1 uitbreidingsset. De AmpStation kan in de 5.1 stand daarbij nog een paar stereoboxen aansturen. De 27 x 17 x 30 cm kleine behuizing is afgewerkt met een aluminium front. Twee analoge VU meters geven het actuele uitgangsresultaat aan van alle gebruikte kanalen.

Advertentie

De 3-kanaals opbouw van de satellieten en de centerspeaker bevatten elk twee baswoofers (130 mm), een midrange driver (80 mm) en een tweeter (25 mm). Alle vijf de luidsprekers zijn identiek en ook bij de liggende centerspeaker zijn de midrange driver en de tweeter op elkaar afgestemd. De behuizingen zijn van hoogwaardig aluminium en staal. Op de van spikes voorziene bodemplaat staan de speakers stabiel. De aansluiting bevindt zich aan de onderkant, zodat de luidsprekerkabel onzichtbaar is. De downfire subwoofer US 8112/1 SW met zijn 300 mm woofer, 300 Watt uitgangsvermogen (Sinus), 28 Hz grensfrequentie (- 3 dB) en 55 liter volume moet de lage tonen verzorgen. De subwoofer is geoptimaliseerd met een professionele Klippel-meettechniek voor maximale kwaliteit en minimale vervorming.

De Teufel LT 5 Complete wordt geleverd met 30 meter luidsprekerkabel en een 1,5 meter lange HDMI-kabel. Het gaat hierbij om een platte kabel met twee ferrietkernen en vergulde aansluitingen van de HDMI versie 1.4. Voor een groter ‘dolby surround gevoel’ biedt Teufel daarnaast een uitbreidingsset aan met twee extra satellieten, waarmee de LT 5 Complete een 7.1-kanaals systeem wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De LT 5 Complete is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Teufel voor 3.499,99 euro. De 7.1 uitbreidingsset kost 599,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)