Teufel introduceert System 5 luidsprekersysteem

08 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
image005

Op basis van de in juni 2009 geïntroduceerde System 5 THX Select 2, introduceert Teufel nu de System 5. Een combinatie van een THX Select 2 gecertificeerde subwoofer en frontspeakers, maar met aangepaste compactere dipool achterspeakers. In tegenstelling tot zijn grotere broer beschikt de System 5 set over één subwoofer in plaats van twee. Kortom, dezelfde hoge geluidskwaliteit als de THX Select 2 versie, maar met een lager maximaal volume. Dit maakt de System 5 uitermate geschikt voor de kleinere ruimtes (tot 35 m2).

Gelijk aan de System 5 THX Select 2 is het gebruik van drie identieke S 500 FCR THX Select 2 front speakers. Uitgerust met twee verzonken midrange drivers met ‘flat-diaphragm’ technologie (vlakke membraan) bieden deze front speakers minder faseverschuivingen, minder vervorming en een optimale geluidsrichting. Door de huiskamervriendelijke afmetingen en het vlakke ontwerp (slechts 16 cm diep) zijn deze front speakers bovendien eenvoudig in een bestaand interieur op te nemen en lenen ze zich perfect voor montage aan de muur.

De System 5 set is verkrijgbaar in twee varianten, ‘Concert’ en ‘Cinema’. De drie front speakers en de woofer zijn in beide gevallen gelijk, het verschil zit in de rear speakers. De ‘Concert’ variant maakt gebruik van twee S 500 FCR speakers als rear speakers, deze zijn technisch gezien identiek aan de drie front speakers. Dit maakt de set uitermate geschikt voor het afspelen van muziek. De ‘Cinema’ set is uitgerust met twee S 50 D dipool rear speakers. De dipool speakers hebben voor home cinema liefhebbers als voordeel dat het geluid niet in één richting (naar voren) wordt weergeven, de dipool speakers projecteren het geluid zowel naar voren als naar achteren. Door dit omni-directionale karakter van de dipool speakers is het menselijk gehoor niet in staat te horen waar het geluid exact vandaan komt, wat de home cinema beleving nog intenser maakt.

De Teufel System 5 is verkrijgbaar vanaf €1.099 en is te bestellen via de Teufel website.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)