Teufel introduceert modulair luidsprekersysteem Power HiFi

22 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Teufel Power Hifi

Teufel introduceert deze week een nieuw audiosysteem dan met een specifiek doel in gedachten ontwikkeld is; het produceren van de best mogelijke geluidskwaliteit in de huiskamer. Het resultaat is de Power HiFi, een 3-kanaalssysteem met versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt, verschillende aansluitingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Teufel Power HiFi

De Teufel Power HiFi bestaat uit drie op elkaar gestapelde modules: een tweeter, midrange driver en subwoofer. Het fundament van de Power HiFi is een meer dan 35 kilo zware basmodule met twee basdrivers van 12 inch (305 mm). De schuine opstelling van de drivers is ruimtebesparend en vergroot tegelijkertijd de basprestaties, aldus de Duitse fabrikant. De veerkrachtige longthrow subwoofers moeten een droog en zuiver basgeluid bieden, terwijl de midrange driver met zijn 200 mm drivers voor een warm, natuurlijk middenbereik moet zorgen. Daar bovenuit troont de tweeter, die dankzij zijn hoge efficiëntie ook bij extreem hoge volumes geluid zonder vervorming moet produceren.

De Power HiFi herbergt drie Class D-versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt. Een in de zijkant van de behuizing ingebouwd bedieningselement maakt het mogelijk om diverse zaken direct op het apparaat te regelen, zoals de ingangselectie, bluetooth-pairing, de 3-bands equalizer en natuurlijk het volume. Alle functies kunnen ook op afstand worden geregeld met de afstandsbediening.

Ook kun je vanaf je mobiele apparaat via bluetooth een verbinding met de Power HiFi maken voor het streamen van muziek in cd-kwaliteit met apt-X. Andere geluidsbronnen kunnen worden verbonden met stereo-Cinch, een optische digitale kabel of een XLR-aansluiting. Wie nog meer power wil, kan via de XLR-aansluiting een tweede (of derde, of vierde) Power HiFi aansluiten. Alle drie modules van de Power HiFi zijn van hout vervaardigd.

Prijzen en beschikbaarheid

Power HiFi is per direct verkrijgbaar via de website van Teufel voor 1.299,99 euro. Ook de Power HiFi-stereoset is per direct verkrijgbaar. Deze omvat twee exemplaren van de Power HiFi en een 5 meter lange XLR-kabel. De prijs hiervan bedraagt 2.499,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)