Teufel introduceert Cinebar 52 THX soundbar

30 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Cinebar-52-thx-2

De Teufel Cinebar 52 THX heeft een gesloten behuizing van aluminium, beschikt over een THX-certificaat en komt met meerdere HDMI-poorten.

Teufel introduceert vandaag de opvolger van de populaire Cinebar 51 THX soundbar. Het nieuwe model gaat onder de naam Cinebar 52 THX en beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, ook weer over een THX-certificaat. Daarbij beschikt de Cinebar 52 THX over talrijke aansluitmogelijkheden voor diverse audio-en videobronnen, waaronder HDMI.

Teufel Cinebar 52 THX

De Teufel Cinebar 52 THX heeft een gesloten behuizing van aluminium en werkt volgens het 2-kanaals principe met twee aluminium tweeters van 25 mm doorsnede en vier 100 mm midrange drivers van gelaagd cellulose. De subwoofer heeft een 350 Watt RMS-vermogen voor lage tonen tot 35 Hertz. De THX-certificering moet volgens de Duitse fabrikant zorgen voor een weergave zoals de filmmakers het bedoeld hebben. Ook is de soundbar voorzien van Dolby Virtual Speaker. Deze techniek moet zorgen voor een overtuigend surround-effect uit één slanke speaker.

De Cinebar 52 THX beschikt over vier HDMI-ingangen en één HDMI 1.4b in-/uitgang. Dankzij HDMI-Consumers Electronic Control (CEC) en Auto Return Channel (ARC) worden apparaten, zoals een tv of een Blu-ray speler die over CEC beschikt, automatisch met de soundbar gekoppeld. Er is dan alleen maar de afstandsbediening van de tv nodig om het volume van de verschillende aangesloten apparaten te bedienen. Op de zes extra audio ingangen (2x digitale coax, 2 digitale optisch, cinch stereo, minijack 3,5mm) kan een cd-speler, tablet, game console of ander apparaat worden aangesloten.

Advertentie

Technische details

  • 2x 25 mm tweeters, 4x 100 mm midrange drivers
  • Video aansluitingen: 4x HDMI-In, 1x HDMI-Out met 3D-ondersteuning, CEC en ARC functie
  • Audio aansluitingen: 2x coax-digitaal, 2x optisch-digital, 1x stereo-cinch, 1 x stereo jack
  • Audioformaten: Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, DTS
  • 250 mm woofer

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Cinebar 52 THX is reeds via de website van Teufel te koop voor een prijs van 899,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)