Teufel lanceert high-end Definion 3 luidsprekers voor kleinere ruimtes

11 maart 2014 2 Minuten 0 Reacties
Teufel-Definion-3

Teufel Audio introduceert de Teufel Definion 3, een high-end luidspreker die speciaal ontwikkeld is voor de kleinere ruimtes. De Definion 3 beschikt volgens de fabrikant over dezelfde nauwkeurigheid en dynamiek als de Definion 5 maar dan in een compacter design.

Teufel Definion 3

De Definion 3 luidspreker beschikt over een door Teufel ontwikkelde tweeter met gepatenteerde SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics) en moet in combinatie met het dual-bass-principe een detailrijke muziekweergave verzorgen. Het nieuwe design verbindt volgens de fabrikant een slank voorkomen met akoestische functionaliteit.

De trapezevormige speakers reduceren resonanties tot het minimale en ook voorkomt de nieuwe, zwevende behuizingsfront de overdracht van behuizingsreflecties naar de luisterpositie. De welving bij de driver vormt een geluidsgolf voor de hoge frequenties, die in verticale richting sterker worden gebundeld dan in horizontale richting. Een precieze klank binnen een breed luisterveld is het resultaat. De Definion 3 kent verder een gesloten behuizing die samen met het puristische design moet zorgen voor precisie, een groot belastbaar vermogen bij hoge volumes en weinig vervorming.

De woofers van de luidsprekers zijn in een verhoudingsgewijs kleine, gesloten behuizing geplaatst en moeten een lage grensfrequentie produceren. De technische kenmerken van de afzonderlijke woofers:

Advertentie
  • Royaal gedimensioneerde aandrijving met 1,5 inch spoel voor de beste bascontrole & belastbaar vermogen
  • Grote lineair resultaat: X-Max = +/-8 mm voor lage vervormingen voor hoge volumes
  • Stabiele spoeldrager van zwart fiberglas die mechanisch verlies reduceert voor verhoogde capaciteit van de dynamiek.
  • Aluminum ring die het magneetveld homogeniseert in de luchtspleet en zo de dynamiekcompressie vermindert.
  • Stijf, licht membraan in aluminium papiervezel sandwichconstructie dat trillingen vermindert.
  • Low-Loss-Suspension-Design vermindert mechanisch wrijvingsverlies en maakt een lage onderste grensfrequentie van 65 Hz mogelijk.

De Definion 3 kan op de bi-wiring manier of als bi-amping worden aangesloten. De luidsprekers kunnen op de optioneel verkrijgbare statieven geplaatst worden en de kabel kan in de sokkel van het statief geleid worden. Teufel geeft aan dat de Definion 3 de ideale surround luidspreker is voor een Definion 5 set, en de Definion Center en Subwoofer S 800 SW maken de surround opzet compleet.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Definion 3 is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor een prijs van 1.999,99 euro. Tot en met 27 maart geldt een speciale introductieprijs: De Definion 3 wordt nu aangeboden inclusief kabels en twee statieven.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)