Testpanel ArtSound Brainwave03: wat vinden onze lezers van deze earbuds?

29 januari 2022 + 10 minuten 0 Reacties
testpanel Bjorn – Brainwave03-3

Vier lezers van ons testpanel zijn aan de slag gegaan met de ArtSound Brainwave03. Deze draadloze oordopjes met active noise cancelling zijn uitvoerig getest door onze lezers. Wat vindt ons testpanel van deze earbuds?

ArtSound Brainwave03

De ArtSound Brainwave03 zijn betaalbare earbuds met active noise cancelling (ANC). Deze nieuwe earbuds combineren volgens de Belgische fabrikant de nieuwste noise cancelling technologie en dubbele microfoon met een uitgekiende EQ-functie. Hierdoor moeten hoge en lage tonen heel puur klinken en wordt elk storend geluid weggefilterd. De bluetooth 5.0-oordopjes beschikken over 2 x 10 mm drivers en een ‘Super Bass’-functie.

De Artsound Brainwave03 zijn uitgerust met touchknoppen bovenaan de steeltjes. Hierdoor kun je pauzeren en afspelen, het volume wijzigen of het volgende/vorige liedje afspelen. Ook schakel je zo tussen drie verschillende ANC-mogelijkheden, namelijk aan, transparant en uit. ArtSound belooft een uitstekend draagcomfort met oordopjes die stabiel blijven zitten. Aangepaste eartips voor ieder formaat gehoorgang worden meegeleverd. Je kunt tot vier uur muziek luisteren met deze earbuds en tot twaalf uur met de meegeleverde oplaadcase.

Kies uit drie verschillende kleuren, namelijk zwart, wit of groen. De verkoopadviesprijs van de ArtSound Brainwave03 is 79,99 euro.

Vier verschillende thuistesters

FWD heeft samen met ArtSound vier lezers de kans geboden om de Brainwave03 thuis te testen. Voor een periode van vier weken mochten zij de draadloze oordoppen uitvoerig testen qua mogelijkheden, bediening, comfort, gebruiksgemak en natuurlijk de audiokwaliteit. De vier thuistesters hebben alle ervaringen in een persoonlijke review geschreven. Hieronder lees je de belangrijkste conclusies:

Introductie thuistesters

Wie zijn de thuistesters die aan de slag zijn gegaan met de ArtSound Brainwave03 earbuds?

Viktor Carrein

Ik ben Viktor, 20 jaar oud. Ik gebruik quasi dagelijks headphones zowel tijdens het studeren/werken als tijdens mijn vrije tijd. Ik heb zelf ook wel een voorliefde voor ArtSound, als het op luidsprekers aankomt. het leek me dus ook leuk om te testen of hun oordopjes dezelfde warme klank bieden als hun luidsprekers.

Inge Baltussen

Ik ben Inge, 36 jaar en een liefhebber van muziek. Ik luister veel naar muziek, vooral wanneer ik onderweg ben in het OV of op de fiets. Ik vind het erg belangrijk dat de kwaliteit van het geluid goed is en ik ben hier kritisch over. Ik wilde de brainwave testen omdat ik nieuwsgierig was naar het product!

Merel Bout

Ik ben Merel, 29 jaar oud. Ik vind het fijn als oordoppen goed zitten. Ik ben ‘gezegend’ met kleine oren en het gevolg is dat ik bijna nooit oordoppen in kan doen die blijven zitten. Dus toen ik de Earbuds van Artsound kreeg keek ik met enige gezonde aarzeling maar ook met veel nieuwsgierigheid naar de Brainwave 03!

Björn de Reijn

Ik ben Björn, een van de gelukkige geselecteerden voor de FWD / ARTSOUND test van de nieuwe Brainwave 03 earbuds.  Ik wilde heel graag mee doen aan deze test vanwege de mogelijkheid om back to back de earbuds en de over-ear koptelefoons te testen, om zo voor eens en voor altijd voor mijzelf duidelijk te krijgen welke het beste bij mij past.

Algemene indruk en uitpakken

De eerste indruk is vaak erg belangrijk. Wat was de eerste indruk bij het uitpakken? Denk aan het design en de algehele ‘look-and-feel’ van de earbuds.

Viktor Carrein

De eerste indruk toen ik deze oordopjes binnen kreeg was twijfelachtig. De oordopjes zitten verpakt in de oplaadcase. Deze oplaadcase zit dan verpakt in een doosje. Dit doosje zelf is gemaakt van nogal dun karton. De verpakking voelt niet premium aan, wat voor de prijs ook normaal is. Verder lijkt het wel in orde. Wat mijzelf wel direct opviel was het weinige gebruik van plastic in de verpakking. Dit is iets wat ik wel zeker kan bekoren en ik zeker een voorstander van ben. Verder kan je in de doos een USB-C laadkabel en siliconen ear-tips in verschillende formaten vinden. Het design van de case van deze oordoppen is wel apart. De oordopjes zelf zien er goed uit. Een modern design en wat me direct opviel was het lichte gewicht ervan.

Inge Baltussen

De Brainwave 3 is goed verpakt in een kartonnen doosje waardoor hij pakketbezorging makkelijk overleefd. Het design van de oordopjes is prachtig: ze zien er stijlvol uit. De oordopjes worden geleverd in een mooie “oplaadcase” waarin je je oordopjes kunt bewaren maar die gelijk ook een batterij bevat. De brainwave 3 voelt zeer degelijk aan. Naast de case en de oordopjes, wordt de brainwave 3 geleverd met een oplaadkabel, extra ear tips en een gebruikersaanwijzing in het Engels, Nederlands en Frans.

Merel Bout

De verpakking ziet er zeer netjes uit waarop je een afbeelding ziet van de doppen en een bijhorend doosje. Dit doosje kan je openschuiven en daarin zitten de doppen. De doppen geven een rood licht en zien er mooi uit. Dat is een handig doosje om de doppen in te bewaren dacht ik. Echter, dit is niet zomaar een bewaardoosje maar een oplaadcase. De case is gemaakt van hetzelfde materiaal als de doppen en geven zelf ook licht via drie lampjes aan de voorkant. Zowel de doppen als de case zijn gemaakt van een glad en sterk materiaal plastic. Je kunt zien dat er over het ontwerp is nagedacht. Een stukje duurzaamheid is ook meegenomen want alles van de verpakking is van karton en bevat geen onnodige materialen.

Björn van Reijn

Belangrijk voor de review was voor mij het in het achterhoofd houden van de verkooprijs van de Brainwave 03 earbuds, namelijk 79,99. Het geheel was verpakt in een klein kartonnen doosje, zonder overdaad aan verpakkingsmateriaal zoals plastic. Het oogt een beetje ‘budget’, maar aangezien dat bij iedereen zo in de prullenbak verdwijnt zie ik dit toch als een mooie manier van afvalreductie en minder schade aan het milieu.

De earbuds zaten keurig opgeborgen in de case en waren al opgeladen. Leuke feature van de case is dat je deze open schuift en niet open klapt waardoor het dus ook minder breekbaar is.  Het ARTSOUND logo ligt er mooi bovenop gedrukt in een wat bruine/koperen kleur. Het kleurenschema springt er niet echt uit, en dat zelfde geldt ook voor de earbuds zelf. Alhoewel het daar juist wel een fijne feature is dat het geen overdreven kleuren zijn die kunnen vloeken bij je outfit. Het materiaal van de case en van de earbuds voelt prima aan en geeft een solide indruk. Het is een zwart kunststof met een matte finish, en dat heeft als voordeel dat het wat meer grip heeft, zeker als je natte handen hebt bij het sporten.

Gebruiksgemak en comfort

Zitten de earbuds van ArtSound comfortabel in de oren? En hoe is het gebruiksgemak? Zijn de draadloze oordoppen gemakkelijk te bedienen?

Viktor Carrein

Het dagelijkse gebruik van de oordopjes bevalt me zeer goed. Ik ben zelf niet echt te vinden voor het in-ear oordopjes type omdat ik het gevoel hierbij heb dat je niet alles kan horen zoals dat bij een on- of over-ear is. Deze oordoppen hebben me een volledig ander beeld gegeven over in-ears. Ze zitten goed in de oren, vallen niet makkelijk uit de oren en ze zijn licht.

De magneten die de oortjes in het oplaaddoosje houden zijn sterk genoeg dat deze er bij normaal gebruik zeker niet zullen uitvallen. De case opladen gaat via USB-C, waar ik ook zeer tevreden mee ben. Geen geknoei om de kabel er in de juiste richting in te steken. Het koppelen van de oortjes met een smartphone lukt vrij makkelijk. Het is een kwestie van de oortjes aan te zetten en in de instellingen van je telefoon naar bluetooth-apparaten te zoeken.

Inge Baltussen

De oordopjes zijn makkelijk op te laden middels het plaatsen van de oordopjes in de oplaadcase. Deze oplaadcase bevat een powerbank, waardoor je ook onderweg de oortjes kunt opladen. Je sluit deze case via een usb-kabel aan en ze zijn na 1,5 uur opgeladen. Wanneer je je oordopjes opbergt, doe je dat ook in deze case. De oordopjes blijven op hun plaats middels een magneet. De case bevat een indicator die laat zien hoe vol de accu is.

In het begin had ik moeite met het koppelen van de oordopjes aan mijn iPhone. Het is voorgekomen dat alleen het rechter oortje koppelde, en het linker niet. Dit probleem heb ik niet gehad met het koppelen aan mijn Windows-computer. De oortjes zitten stevig in mijn oor, waardoor je weinig last hebt van de omgevingsgeluiden, ook al luister je nog geen muziek! Je merkt eigenlijk niet dat je ze in hebt, waardoor je ze voor lange tijd ongemerkt kunt dragen.

Merel Bout

Het spannende moment voor mij: gaan de doppen passen in mijn oren? Zowaar ja! Het zijn heel comfortabele doppen die ook nog eens goed blijven zitten. Na een tijdje heb ik toch de dopjes nog gewisseld voor een kleiner formaat en toen zaten ze echt perfect. Bij de verpakking zitten namelijk meerdere doppen waaruit je kunt kiezen. Je kunt deze dus altijd nog groter of kleiner maken zodat ze in jouw oor passen.

Het gebruik van opladen en koppelen is een eitje. Je gooit ze of in de case om op te laden of zet ze aan om te koppelen. Met het gebruik van de oordoppen heb je de instructie wel echt nodig. Je kan namelijk alle functies direct aansturen via touchknoppen op de steeltjes zelf. Maar dan moet je wel onthouden op welke knop je moet tikken en hoeveel keer. Als je de knoppen dus maar een paar keer in de zoveel tijd gebruikt, zou je het boekje er wel bij moeten houden.

Björn van Reijn

Zodra je de earbuds uit de case haalt staan ze aan en zie je een rood-blauw ledje knipperen. Op je telefoon even de verbinding instellen is dan ook zo gepiept. De volgende keer dat je ze uit de case haalt maken ze direct verbinding met je telefoon, eigenlijk zoals je gewoon mag verwachten. De pasvorm is aan te passen aan  de grootte van je oor en de kwaliteit van de siliconen dopjes voelt goed en solide.

De gebruiksduur van de accu is prima en de fabrieksopgave van 4 uur haalde ik bijna, maar dat komt dan mogelijk doordat ik de ANC aan had laten staan. De buttons op de earbuds zelf zijn prima te gebruiken als toetsen, alhoewel je toch geregeld mis tikt als je de audio even uit wil zetten. In de praktijk merkte ik dat het mij meestal niet in 1 keer lukte om de beoogde handeling (volume, skip, pauze, etc) te selecteren met de toetsen.

Mogelijkheden

Hoe zit het met de mogelijkheden van de ArtSound Brainwave03, zoals bijvoorbeeld de Active Noise Cancelling? Welke mogelijkheden heb je nog meer kunnen uitproberen?

Viktor Carrein

Wat de mogelijkheden van de oordoppen betreft, zit je zeker goed bij deze. De gesprekskwaliteit is goed om een telefoontje mee te voeren.  Verder hebben deze oordoppen noise-cancelling. Dit zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid wordt weggefilterd. Deze functie werkt aardig maar verwacht niet dat je niets meer hoort. Als een persoon naast je praat hoor je deze weldegelijk nog spreken.

De oordopjes beschikken ook over touch-bedieningsknoppen op beide oortjes. De bediening werkt zoals je zou verwachten. Je kan makkelijk doorspoelen/terugspoelen, maar ook het volume aanpassen. Verder is het ook mogelijk om een spraakassistent zoals Google of Siri aan te roepen via de bediening op de oortjes, alsook een inkomende oproep aan te nemen of te weigeren. In het begin is het wat zoeken hoe alles werkt maar je geraakt er snel aan gewend.

Verder zijn de oortjes spatwaterbestendig. Je kan er dus gerust door een regenbui mee lopen, maar ga er niet mee zwemmen. De batterijduur bedraagt 4u en wordt verlengd naar 12u door ze in de case op te laden. Het laden van de oortjes zelf neemt ongeveer een anderhalf uur in beslag.

Inge Baltussen

Ik heb de draadloze oordopjes het meeste gebruikt voor het luisteren van muziek. Het is prettig dat je de muziek kunt pauzeren en verder laten gaan middels de “aanraakknop”. Je kunt middels de “aanraakknop” ook een nummer skippen. Hiervoor hoef je dus niet je telefoon tevoorschijn te halen. Middels deze aanraakknop kun je, wanneer je deze 3 keer kort achter elkaar aanraakt, het volume regelen. Echter, wanneer je hem twee keer aanraakt, gaat hij naar het volgende nummer. Het is mij niet gelukt om het volume te regelen via de aanraakknop; de earbuds zien dit elke keer als dat ik een nummer wilde skippen.

Tevens heb ik de oortjes gebruikt tijdens online beeldvergaderingen. Ook dit gaat goed: doordat je als gebruiker bijna geen last hebt van omgevingsgeluid kun je iedereen goed verstaan. De andere deelnemers konden mij ook goed verstaan.

Merel Bout

Het aansturen van het geluid gaat dus via de touchknoppen op de oordoppen zelf. De touch zit hierbij op het staafje waaraan je de knoppen ook mee in je oor duwt. Soms wilde ik de oordoppen dan weer even goed in mijn oren drukken maar dan wordt natuurlijk ook tegelijkertijd de touch geactiveerd. De touch zelf werkt goed alleen met enige vertraging. Zelf ben ik nogal ongeduldig dus tikte ik snel 2x achter elkaar en werd dus een nummer overgeslagen. Als je dus duidelijk tikt en wel geduld hebt, dan is er geen probleem. Iets dat had geholpen was wellicht spraak in plaats van audiogeluiden. Dat als je tikt, je het woord hoort van de functie die je hebt ingeschakeld. Nu is het vaak gissen en nadenken over welke kant je moet tikken en hoeveel keer.

Björn van Reijn

Wat een stuk minder is, is de Active Noise Cancelling. Volgens de gebruiksaanwijzing kan je deze instellen op 3 standen (uit-aan-transparante modus) en zou een stem je vertellen welke stand je hebt. Je hoort echter alleen maar een geluidstoon als melding bij switchen tussen de standen. Welke stand je echter ook kiest, verschil is er niet te horen. Dus de ANC kan je eigenlijk zien als ‘niet functioneel’. Ik heb hierover contact gehad met de fabrikant en die hadden de boodschap dat de ANC waarschijnlijk ook verwijderd zou worden als feature.

Audiokwaliteit

Het allerbelangrijkste van draadloze oordoppen als de ArtSound Brainwave03 is natuurlijk de audiokwaliteit. Hoe hebben de thuistesters het luisteren van muziek met de earbuds ervaren?

Viktor Carrein

Het belangrijkste aan oordopjes/headphones vind ik toch wel de audiokwaliteit. Headphones/oordopjes kunnen volgepropt worden met functies maar de kwaliteit kan flink tegen zitten. Bij deze ArtSound-oordopjes is de audiokwaliteit zeker zijn geld waard. De oordopjes hebben een warm geluid en het geluid bezit de nodige bass. De bass is niet overdreven, hier was ik bang voor aangezien hiermee wordt geprezen op de verpakking. Ik kan met deze oortjes gerust naar allerlei verschillende genres muziek luisteren. De noise-cancelling van de oordopjes werkt zoals je zou verwachten van oordopjes van deze prijs. Het werkt maar verwacht zeker geen wonderen, het geluid wordt gedempt maar is zeker niet weg. Wat ik wel jammer vind aan deze oortjes is dat ze de standaard audio codec “sbc” gebruiken voor het beluisteren van muziek. Hierdoor verlies je wel wat kwaliteit tegenover een aptX of een LDAC.

Inge Baltussen

Wanneer je de oortjes voorzichtig in je oor “draait” merk je dat de geluidskwaliteit toeneemt. Het geluid is helder en gedetailleerd. De oortjes bevatten een functie “actieve ruisonderdrukking”. Deze kun je activeren door de “aanraakknop” geruime tijd in te drukken. Hij switch dan tussen drie verschillende modes. Echter weet je niet in welke modus je zit, je hoort alleen een toontje dat het wisselt. Ik heb dit uitgetest in een telefoongesprek, mijn gesprekspartner hoorde het omgevingsgeluid, maar op de achtergrond. Mijn stem bleef goed verstaanbaar, terwijl het omgevingsgeluid (harde muziek) flink was. Dus bij het voeren van een telefoongesprek druk ik net zo vaak totdat ik mijn gesprekspartner goed kan verstaan.

Ik heb de brainwave 3 ook gebruikt in een online vergadering met meerdere deelnemers. Dit is een genot. Ik kan de deelnemers ontzettend goed verstaan, en de deelnemers mij ook. Het geluid van in-ear oordopjes is, met het afspelen van muziek, niet te vergelijken met het geluid van een koptelefoon, maar de brainwave 3 geeft een mooi geluid. Ook wanneer ik het volume zacht heb staan kan ik alle tonen (laag, midden, hoog) in de muziek goed horen.

Merel Bout

Het geluid van de doppen voelt erg ruimtelijk en niet vlak. Muziek kan je goed hiermee beluisteren maar toch voelen de doppen alsof ze meer bedoelt zijn voor gesprekken (bijvoorbeeld voor het bellen op de fiets zoals hierboven beschreven). Spraak klinkt namelijk heel helder en soms op het harde aan. Voor gesprekken is dit natuurlijk ideaal want iemand is goed verstaanbaar. Maar voor series hoorde ik soms bepaalde geluiden erg hard in vergelijking met de achtergrond. Ook hadden de doppen, zeker als je wat verder wegloopt van je pc/mobiel, vaker wat last vertraging of haperen. Dit ligt ook wel ten grondslag aan draadloos. De noise cancelling is voor een verlaging van de ruis goed genoeg. Het dempt maar sluit niet 100% uit. Achtergrondgeluiden blijf je horen maar de ANC is er. Dit hoor je voornamelijk als je de ANC aan hebt staan en niks actief beluistert. Je hoort dan een lichte fluitketel ergens in de verte afgaan maar met geluid aan stoort dit niet.

Björn van Reijn

De kwaliteit van de muziek is redelijk. Ik vind het niet zo helder en uitgebalanceerd en heb het idee dat de lagere tonen in het spectrum verdwijnen in de basstonen. Deze is namelijk net even iets teveel aanwezig en speelt vooral bij films kijken te veel op. Je hoort dan bijvoorbeeld een autodeur dichtslaan met een dreun waarbij normaal de ramen uit je auto zouden springen. Als je dit eenmaal hoort, kan je het moeilijk nog negeren.

Bij muziek heb ik dat veel minder, maar merk je wel dat de kwaliteit van de audio doorsnee is. Prima om onderweg ergens even muziek te kunnen luisteren, maar niet als je echt wil genieten van muziek.

 

Conclusie

Na vier weken intensief testen zijn alle thuistesters van ons testpanel klaar om een conclusie te geven. Wat is hun oordeel over de ArtSound Brainwave03? En raden ze deze earbuds aan?

Viktor Carrein

Mijn conclusie over deze oortjes is dat ze zeker hun geld waard zijn. Het geluid klinkt goed, je krijgt noise-cancelling wat zeker niet standaard is voor deze prijs en ze zijn spatwaterdicht. Verder laden deze op via usb-c waar ik zeer tevreden mee ben. De oortjes blijven perfect zitten tijdens het lopen en de batterijduur is ok. Ik zou deze oortjes zeker kunnen aanraden bij vrienden of familie. Qua prijs kwaliteitverhouding durf ik bijna zeggen dat er geen betere zijn voor deze prijs.

Inge Baltussen

De prijs van de brainwave 3 is 64 euro. De brainwave 3 is perfect voor het voeren van telefoongesprekken, maar ook voor een beeldvergadering met meerdere personen. De kwaliteit van het geluid wanneer je muziek afspeelt is voor een in-ear-device van goede kwaliteit. Het kost wat tijd om het bedienen van de aanraakknoppen en de daarbij behorende verschillende functionaliteiten onder de knie te krijgen. Ik raad dit product aan.

Merel Bout

Het zijn doppen die blijven zitten in je oren zonder gedoe met draden en dient zich goed voor bellen. Het geluid is helder en het draagcomfort is hoog. De basisinstructie is makkelijk, opladen en verbinden spreekt voor zich. Maar de vele touch-functies zijn niet aan mij besteed. Deze functies zou je uit je hoofd moeten leren wil je deze snel/optimaal kunnen gebruiken. Voor de prijs/kwaliteit zou ik deze doppen zeker aanraden als dit niveau consequent blijft. Het is alleen nog af te wachten hoe lang de doppen mee kunnen gaan na het vele opladen.

Björn van Reijn

Voor een prijs van net geen 80,- zijn dit geen slechte earbuds, ook als je de ANC even als ‘afwezig’ beschouwt. De vorm is prima, bouwkwaliteit lijkt goed en voor gewoon onderweg wat muziek, luisterbook of podcast kunnen luisteren of een telefoongesprek zijn ze voldoende. Maar ik kan deze helaas niet goed noemen. Dan had de audiokwaliteit over het gehele spectrum beter in balans moeten zijn, dan had de ANC moeten functioneren, dan hadden de toetsen beter moeten werken en had ik niet af en toe wat bluetoothverbindingsissues moeten hebben (geluid dat plotseling niet synchroon liep of  1 oortje dat uit viel en niet meer te koppelen was).

Gezien de prijsklasse waarin ik dit moet zien, verwacht ik dat er fabrikanten zijn die voor dit geld betere audio weten te produceren en waarbij er een betere bruikbaarheid in de toetsen zit en een stabielere bluetoothverbinding. Ik geef dit product daarom 3 sterren.

Volledige reviews

Wil je de volledige reviews van ons testpanel lezen? Dat kan! Klik hieronder op één van de leden van het ArtSound-testpanel om de volledige gebruikersreview te lezen:

Ons testpanel is ook aan de slag gegaan met de nieuwe over-ear koptelefoon van ArtSound. Het volledige oordeel van ons testpanel over de ArtSound Brainwave07 lees je hier.

Expert review

Uiteraard zijn we bij FWD ook met de ArtSound Brainwave03 aan de slag gegaan. Wat is ons oordeel van de nieuwe draadloze oordoppen van deze Belgische fabrikant? Alle plus- en minpunten, de conclusie en een link naar de volledige review vind je hieronder.

7.5
Artsound BRAINWAVE 07

Beoordeling
ArtSound Brainwave03 en Brainwave07

Pluspunten
  • Zeer comfortabel
  • Active noise cancelling in deze prijsklasse
  • Geen geswipe, maar handige knopbediening
  • Brainwave07 uitstekende batterijduur
  • Brainwave07 heeft fantastisch geluid in deze prijscategorie
Minpunten
  • Brainwave07: ANC van invloed op geluidskwaliteit
  • Brainwave03: ANC stelt weinig voor
  • Brainwave03: schiet bij aantal muziekgenres echt tekort door tuning

Beoordeling ArtSound Brainwave03 en Brainwave07

ArtSound heeft veel goed gedaan met de eerste stappen in de wereld van de earbuds en koptelefoons. Toch zit er een groot verschil tussen de Brainwave03 en de Brainwave07 en dan vooral op het gebied van de geluidskwaliteit. Over de Brainwave07 kunnen we kort zijn, dat is een uitstekende koptelefoon voor de prijs van 99 euro met een zeer hoog draagcomfort, handige bediening via knoppen en een prima geluid mits je ANC niet gebruikt. Iets minder tevreden zijn we met de Brainwave03. Ondanks de unieke oplaadcase, redelijk goede touchbediening, ANC en het hoge draagcomfort gaat het in de basis mis. Goed geluid zit er wel in, maar is door de tuning van ArtSound helemaal uit balans bij sommige muziekgenres. De ArtSound Brainwave07 over-ear koptelefoon kun je zonder nadenken aanschaffen en levert een uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. Heb je liever earbuds? Dan kun je beter bij andere merken gaan kijken. We geven de over-ear Brainwave07 een 9,0 en de Brainwave03 een 6.0, dat brengt het totaalcijfer op een 7,5.

Lees de volledige review

Reacties (0)