Sony WF-SP800N: draadloze, noise-cancelling oordoppen voor sporters

07 mei 2020 3 Minuten 0 Reacties
sony-wf-sp800n

Sony heeft een nieuwe set draadloze oordoppen voor sporters gepresenteerd, namelijk de Sony WF-SP800N met noise-cancelling. De oordoppen zijn van juli in Nederland en België beschikbaar voor een prijs van 200 euro, in de kleuren zwart, wit, oranje en blauw.

Dit is de Sony WF-SP800N

De WF-SP800N een ipx55-waardering gekregen, waardoor die spatwaterbestendig is. Dit betekent dat de oordopjes inzetbaar zijn in de regen. Ook zweet zal de headphones niet beschadigen. Eenvoudig afspoelen na een workout is ook geen probleem. De doppen komen niet van hun plaats tijdens het joggen op de loopband of het rennen om de trein te halen.

Een volle batterij gaat tot achttien uur mee met noise-cancelling ingeschakeld en 26 uur zonder de ruisonderdrukking. De headphones worden geleverd in een compacte case die tevens als oplader fungeert. De in-ears hebben tevens een snellaadfunctie – met tien minuten laden kun je tot zestig minuten vooruit. De WF-SP800N is eenvoudig via bluetooth met iedere smartphone of tablet te verbinden.

Door de integratie van noise-cancelling kunnen sporters zich goed concentreren in een drukke sportschool of buiten in het park. Pratende mensen, ratelende fitnessapparaten en andere storende geluiden worden automatisch weggefilterd. Speciaal voor trainingen in de buitenlucht is er de Ambient Sound-functie. Hiermee worden omgevingsgeluiden juist versterkt zodat sporters verkeersveilig kunnen hardlopen op straat.

Advertentie

Naast noise-cancelling bieden deze modellen ook de Extra Bass-sound voor diepe bastonen. Hierdoor heeft de headphone krachtige lage tonen, die extra pit geven om door een opdracht of training te werken. De WF-SP800N is tevens geschikt om 360 Reality Audiocontent af te spelen in combinatie met een deelnemende streaming-app. 

Om de headphone aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en iOS. Deze beschikt onder meer over een uitgebreide equalizer. Een nieuwe toepassing bij dit model is een Advanced Adaptive Sound Control-functie die automatisch het omgevingsgeluid afstemt op de activiteit en locatie van de gebruiker. Zo kan er bij het sporten buiten gekozen worden voor wat meer geluid. Terwijl bij gebruik in het openbaar vervoer de ongewenste ruis beperkt worden en bij het fitnessen de bassen extra kunnen geaccentueerd worden.

Met een simpele vingerbeweging over de rechteroordop kan de muziek worden afgespeeld en gestopt. Ook kan een nummer worden overgeslagen en het volume geregeld worden. Zet de muziek uit om te horen wat er in de omgeving gebeurt, door een vinger op het linkeroordopje te leggen. Het volume wordt dan direct teruggedraaid en laat de omgevingsgeluiden binnen. Zo kan er snel overgeschakeld worden naar een gesprek zonder de oordopjes weg te nemen. Bovendien pauzeert de Wearing Detection-functie automatisch de muziek bij het uitdoen van de dopjes. Vervolgens gaat de muziek automatisch verder wanneer de in-ears weer gebruikt worden.

Dit nieuwe model is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan door middel van spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Het zoeken van informatie, aanzetten van een nummer op Spotify en herinneringen instellen, het kan allemaal.

De WF-SP800N is tevens geschikt voor het voeren van handsfree telefoongesprekken in stereo of kiezen voor één oortje, ook wanneer de andere aan het opladen is. De WF-SP800N is vanaf juli 2020 in de Benelux verkrijgbaar, in zwart, wit, oranje en blauw voor 200 euro.

Reacties (0)