Sony presenteert de HT-S40R: 5.1-systeem met draadloze achterspeakers

19 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
Sony HT-S40R

Sony heeft de HT-S40R gepresenteerd. Het nieuwe 5.1-systeem soundbarsysteem moet bioscoopgeluid naar de huiskamer brengen.

De Sony HT-S40R met een totale output van 600W brengt 5.1-kanaals surround sound met Dolby Audio-technologie. De set bestaat uit een combinatie van een soundbar, een subwoofer en draadloze achterspeakers. Hiermee moeten films niet alleen tot leven gebracht worden, maar volgens Sony is dit systeem ook voor muziek een uitstekende keuze. Via bluetooth kun je gemakkelijk muziek luisteren vanaf je smartphone. Ook kun je een usb-stick met muziek gebruiken in de usb-poort.

Het systeem komt met een draadloze amplifier die de achterspeakers aansturen, zodat er verder geen kabels in de weg lopen van voor naar achter. Je kunt deze set gemakkelijk installeren. De soundbar verbind je met de subwoofer en de achterspeakers met de draadloze amp. De subwoofer verbind je tenslotte met de televisie. Dat kan met de meegeleverde optische kabel maar ook via hdmi (arc). De kabel moet je hier wel zelf voor regelen. Is het allemaal geïnstalleerd, dan kun je volgens Sony genieten van echte surround sound. De achterspeakers kun je neerzetten, maar ook aan de muur hangen. De soundbar heeft een compact design.

Het speakersysteem komt met vier geluidsmodes, namelijk cinema, music, standaard en automatisch. Hier kun je gemakkelijk tussen wisselen om de juiste preset te kiezen. Ook is er een nachtmodus om de subwoofer in de avonduren wat terug te schroeven en is er een speciale Voice-modus om stemmen wat beter naar voren te laten komen.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Sony HT-S40R moet in mei 2021 op de markt verschijnen in Europa. De verkoopadviesprijs van het systeem is 400 euro. Een optische kabel wordt meegeleverd. Een hdmi-kabel moet je optioneel aanschaffen. Het nieuwe 5.1-kanaals soundbarsysteem lijkt een mooie upgrade van de vorig jaar verschenen Sony HT-S20R.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Roní

Roní
07 mei 2021 om 22:49

De HT-S40R ondersteunt Dolby Digital… tja, Dolby dus… Met zijn 5.1 opstelling uiteraard geen Dolby Atmos, en wellicht ook geen DTS-geluidsformaten. Maar wat met Dolby 2.0, AAC 2.0 en AAC 5.1 ? Wordt dat virtueel naar 5.1 omgezet ? Is Dolby Atmos en Dolby Digital Plus ook downwards compatibel met dit systeem ? En wat gebeurt er met Dolby TrueHD ?

Inloggen