Sony lanceert draagbare X Serie luidsprekers met NFC en ‘One-touch’

09 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-SRS-BTX500

Sony heeft deze week tijdens CES 2013 een nieuwe serie draagbare luidsprekers geïntroduceerd. De X-Serie bestaat uit twee modellen, de SRS-BTX500 en SRS-BTX300, die vanaf april op de Nederlandse markt verschijnen. Beide speakers zijn uitgerust met Bluetooth communicatie, NFC ondersteuning en One-Touch bediening.

Sony SRS-BTX500

Het meest krachtige model van de twee is de SRS-BTX500 draadloze luidspreker. Dit 2.1-kanaals luidsprekersysteem genereert een vermogen van 40 Watt en beschikt over de geavanceerde ‘DMC’-technologie van Sony. De dubbele passieve radiatoren moeten extra krachtige lage tonen genereren, terwijl de Clear Phase DSP moet zorgen voor een hoogwaardige weergave van zowel het instrumentale als het hoge vocale geluid.

Via de ‘Magnetic Fluid’-technologie, die oorspronkelijk werd ontwikkeld door de NASA, is Sony er naar eigen zeggen in geslaagd ’s werelds eerste volwaardige ‘dempervrije’ luidsprekers te creëren; hierdoor wordt vervorming verminderd. Dit futuristische design moet ook de geluidsefficiëntie stimuleren, met als resultaat hogere volumeniveaus in vergelijking met gewone luidsprekers met hetzelfde vermogen. Sony’s DSEE-verwerking verbetert ook de kwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden, want hierbij worden de belangrijke hoge frequenties tijdens het beluisteren van muziek afkomstig van een mobiele toestel hersteld.

Sony SRS-BTX300

De dunnere en lichtere SRS-BTX300 genereert via zijn 2- kanaals luidsprekersysteem een degelijk uitgangsvermogen van 20 Watt. Wat geluidskwaliteit betreft, is deze speaker volgens Sony echter geen lichtgewicht; de passieve radiator zorgt voor extra krachtige lage tonen. Via de speaker kan muziek weergegeven worden vanaf elk Bluetooth apparaat, zoals je smartphone of tablet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)