Sony kondigt eerste Google TV producten aan

23 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
sony-bravia-tv

Sony heeft bevestigd dat het momenteel werkt aan een serie TV's en Blu-ray spelers die voorzien worden van het nieuwe Google TV platform. De eerste producten moeten in de herfst gelanceerd worden in de VS. De series zijn ontworpen om de consument de mogelijkheid te geven een grote hoeveelheid content vanaf een variëteit een bronnen, waaronder TV kanalen, het internet, eigen muziek en video bibliotheken en mobiele applicaties, te zoeken en te bekijken.

Volgens Sony is moet de samenwerking met Google (en Intel) voor een nieuwe revolutie op TV gebied zorgen en de integratie van het Google TV platform in de AV producten zal volgens het merk een nieuwe en spannende internet integratie bieden voor de consument.

Google TV bestaan onder andere uit het Android platform dat Google ook al gebruik voor smartphones, een Flash player, en de Google Chrome web browser. Met deze technologie moet het mogelijk worden om alle je normale TV kanalen te bekijken, maar ook een veel bredere wereld van internet, applicaties en informatie, met hetzelfde gemak als surfen op het internet.

Sony is niet het enige bedrijf dat zich bezig houdt met de nieuwe technologie van Google TV. Logitech is namelijk ook een samenwerking met Google aangegaan en heeft al plannen gepresenteerd om een ‘box’ te lanceren welke Google TV in bestaande home cinema systemen kan integreren, in combinatie met een TV of set-top-box (decoder) van elk willekeurig merk. De nieuwe ‘box’ van Logitech zal ook de Harmony remote control techniek van het merk bevatten en komt met een controller die zowel een afstandsbediening als keyboard functie heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)