Sony brengt 360 Reality Audio naar video en nieuwe speakers

08 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Sony 360 Reality Audio

Sony heeft aangekondigd het 360 Reality Audio-platform verder uit te breiden. De standaard komt naar video en meer apparaten kunnen overweg met de standaard. 

Het is alweer twee jaar geleden dat Sony het 360 Reality Audio-platform officieel aankondigde met de vraag “Wat als je geluid zou kunnen beleven alsof je er midden in staat?” Het is geen andere naam voor surround. De muziek komt niet alleen vanuit verschillende kanalen rond je, maar werkelijk ook vanuit totaal verschillende ruimtelijke posities. Dus ook bijvoorbeeld vanuit de hoogte. Bovendien kunnen die posities veranderen tijdens de muziek. Lees meer over het Sony 360 Reality Audio formaat.

Sony brengt de audiotechnologie nu ook naar video. Hiervoor werkt het bedrijf samen met verschillende muzieklabels en diensten, zo blijkt uit een persbericht. Later dit jaar moet streaming videocontent met dit audioformaat verschijnen, maar het eerste voorbeeld ervan wordt volgende week al getoond in de vorm van een live optreden van Zara Larsson. Het optreden wordt live gestreamd via de Sony Artist Connection-app.

Daarnaast komt Sony komende lente met twee 360 Reality Audio-compatibele speakers: de SRS-RA5000 en SRS-RA3000. Er zijn nog niet veel details gedeeld over de speakers, maar er is in ieder geval ondersteuning voor spraakbediening aanwezig, in de vorm van Amazon Alexa en de Google Assistant. Tot slot heeft Sony een nieuwe 3D audio-plugin ontwikkeld onder de naam 360 Reality Audio Creative Suite. Deze is compatibel met DAWs zoals Pro Tools.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)