‘Sonos Roam krijgt Auto Trueplay en nieuwe Sound Swap-functie’

08 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
sonos-roam-lek-2

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de aankomende Sonos Roam de functies Auto Trueplay en Sound Swap.

Sonos kondigt aanstaande dinsdag een nieuwe speaker aan in de vorm van de Sonos Roam. The Verge bracht vorige exclusief de eerste details over de speaker en heeft nu meer details vrijgegeven. De speaker moet vanaf april te koop zijn.

Sonos Roam: meer info gelekt

Eén van de functies die Sonos toevoegt is automatische Trueplay. De ingebouwde microfoons van de Roam zijn in staat een kalibratie uit te voeren, waardoor de geluidskwaliteit geoptimaliseerd wordt. Dit kan het verschil maken in kamers met een echo.

De Roam is bovendien in staat muziek via wifi en bluetooth af te spelen. Dat wisten we al; nieuw is echter dat je beide communicatieprotocollen tegelijkertijd kunt gebruiken. Met de Sonos Move moest je nog kiezen tussen één van de twee verbindingen. Speel je muziek af via bluetooth, dan kun je die muziek ook op andere speakers in huis horen, mits ze van Sonos zijn.

Advertentie

Sound Swap wordt een nieuwe functie waarmee je de muziek van de Roam naar een andere Sonosspeaker in het netwerk stuurt. De muziek gaat dan naar de dichtstbijzijnde speaker. Verder heeft de Roam een ip67-certificaat.

Ook komt nu naar buiten dat je de Sonos Roam niet kunt gebruiken in combinatie met een Arc- of Beam-soundbar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)