Sharp lanceert ultradunne HT-SL70 en HT-SL50 soundbars

14 juni 2011 2 Minuten 0 Reacties
sharp-HT-SL50

In maart hebben we ze al vluchtig voorbij zien komen, maar nu heeft Sharp haar twee nieuwe soundbar systemen, de ultradunne HT-SL70 en HT-SL50, dan ook in Nederland gepresenteerd. De twee soundbars zijn slechts 26 mm hoog en hebben volgens de fabrikant een krachtige geluidsweergave en een modern ontwerp.

De zeer platte HT-SL70 en HT-SL50 worden eenvoudig voor de LCD TV geplaatst of aan de muur bevestigd. Belangrijke voordelen van de nieuwe soundbars zijn de flexibele plaatsingsopties, de hoogwaardige luidsprekers, de actieve subwoofer en de digitale audio-aansluiting via HDMI 1.4. Beide modellen zijn zo ontworpen dat ze volgens Sharp perfect bij elke LCD TV passen.

Soundbars vormen tegenwoordig een productcategorie op zich. Daarom heeft Sharp vanaf nu 2 modellen in het assortiment opgenomen.” aldus Alex van der Noll, Product Manager Consumentenelektronica van Sharp Electronics Benelux bv. ”Of de klant nu op zoek is naar een mooi geluidssysteem voor de woonkamer, slaapkamer of keuken, de twee nieuwe modellen voegen zonder twijfel een nieuwe beleving toe aan de huidige TV-ervaring.”

De HT-SL70 en HT-SL50 2.1-systemen met actieve subwoofers leveren een totaal RMS-vermogen van resp. 200 en 100 Watt. De HT-SL70 kan zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd. Dit is mogelijk omdat de soundbar uit twee delen bestaat. De twee delen kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor plaatsing voor of onder de LCD TV, maar het is ook mogelijk de twee afzonderlijke delen verticaal aan beide kanten te plaatsen. De HT-SL70 en HT-SL50 kunnen eenvoudig op de LCD TV worden aangesloten via de HDMI-aansluiting en zijn via de afstandbediening van de TV te bedienen. Een 3,5-mm audio-ingang maakt het aansluiten van extra audiobronnen, zoals MP3-spelers, mogelijk voor het afspelen van muziek.

De HT-SL50 is geschikt voor LCD TV’s met een beeldschermformaat van 32- en 40-inch (resp. 81 en 102 cm) en is beschikbaar vanaf juni 2011 voor een adviesverkoopprijs van 199,00 euro. De HT-SL70 is ontworpen voor beeldschermformaten van 46- en 52-inch (resp. 117 en 132 cm) en beschikbaar vanaf augustus 2011 voor een adviesverkoopprijs van 299,00 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)