Samsung kondigt nieuwe Wireless Audio 360 speakers aan

26 augustus 2015 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-Wireless-Audio-360-IFA-2015

Samsung komt in de herfst van dit jaar met de R1, R3 en R5. Deze drie speakers zijn net als hun grotere broers draadloos en stijlvol vormgegeven.

Samsung heeft begin dit jaar twee nieuwe speakers in de Wireless Audio 360-serie uitgebracht; de WAM6500 (R6) en WAM7500 (R7). Deze draadloze luidsprekers maken het mogelijk door het hele huis van muziek te genieten, in hoge kwaliteit. Vandaag kondigt Samsung een aantal nieuwe speakers in deze serie aan.

Samsung komt in de herfst van dit jaar met de R1 (WAM1500), R3 (WAM3500) en R5 (WAM5500). Deze drie speakers zijn net als hun grotere broers draadloos en stijlvol vormgegeven. Ook komen ze met een design waardoor de audio in alle richtingen (360 graden) gestuurd wordt waardoor je een breed geluidsveld zonder specifieke sweetspot krijgt. Natuurlijk kunnen ze gekoppeld worden met de andere Multiroom-speakers van de Koreaanse fabrikant.

Toch is het design van de R1, R3 en R5 net wat minder futuristisch dan de eerder dit jaar aangekondigde modellen. De speakers zijn voorzien van een cilindervorm maar met een platte bovenzijde. Hierdoor moeten de speakers beter in elk interieur passen, volgens Samsung. De plate bovenzijde heeft echter een extra functie. Hier zijn namelijk de fysieke knoppen van de speaker te vinden. Echt knoppen zijn het niet; het zijn subtiele touch-vlakken waarmee je het volume kunt aanpassen, een andere bron kunt kiezen en de muziek kunt pauzeren.

De draadloze luidsprekers kunnen daarnaast bediend worden middels een app voor zowel Android als iOS, en zijn eenvoudig met elkaar te koppelen. Ook is er een nieuwe Multiroom-app voor smartwatches van Samsung.

Samsung is een samenwerking aangegaan met Qobuz, een online, high-fidelity muziek service. Zo heb je als Samsung-gebruiker toegang tot streaming in hoge resolutie. De nieuwe speakers komen in het laatste kwartaal van 2015 beschikbaar en hebben verkoopadviesprijzen die variëren van € 199,- tot € 399,-. Aanvullend nieuws over de beschikbaarheid per land volgt de komende maanden.

Lees ook onze Samsung WAM6500 en WAM7500 review.

Reacties (0)