Review: Denon AVR-1910 super receiver

19 september 2009 1 Minuut 0 Reacties
AVR-2309 CI BK

Whathifi heeft de Denon AVR-1910 gereviewd en hun conclusie was dat deze receiver 5 sterren verdient. De AVR-1910 is volgens Whathifi een receiver met een geweldige allround performance en voor een prijs van €599,00 is hij bijna niet te verslaan! De AVR-1910 is zelfs onderscheiden met een EISA Award dit jaar.

De belangrijkste punten van de review van Whathifi zijn dat deze receiver een typische Denon is met zijn stevige bouw en mooie uiterlijk. De receiver heeft een constructie welke trillingen tegen gaat zodat externe factoren de geluidskwaliteit niet kunnen aantasten. De 1910 beschikt ook over kortere signaal stromen dan de voorgaande modellen en een high-current power supply voor een nog helderder geluid. Al de belangrijke en meest moderne features zitten op deze receiver, zoals het verwerken van HD audio signalen, 4 HDMI inputs, meerkanaals inputs en een automatische speaker set-up. Naast het upscalen van analoge video signalen naar een 1080p resolutie, wat de meeste receivers tegenwoordig wel hebben, kan de 1910 ook digitale bronnen door een HDMI – HDMI aansluiting upscalen naar deze resolutie.

Dit model gebruikt Audysseu MultEQ software om je speakers in te stellen vanaf wel 6 verschillende luister posities. Volgens Whathifi presteert de 1910 toch het beste wanneer deze instelling volledig uit staat. Whathifi raadt aan om je speakers handmatig in te stellen of om Audyssey je speaker afstanden en levels te laten afmeten en dan de EQ (equalizer) uit te zetten wanneer de set-up afgerond is. Voor de beste audio kwaliteit raden ze ook aan om de receivers’ Direct Audio modus aan te zetten.

Normaal gesproken zijn receivers van Denon in deze prijs categorie altijd al van goede kwaliteit, maar volgens Whathifi is de AVR-1910 wel uitzonderlijk. Kijkend naar de surround sound mogelijkheden en prestaties is er geen negatief punt te vinden. De Denon geeft een geweldige audio surround ervaring op alle fronten en in alle situaties. Ook voor muziek is het een van de beste receivers voor deze prijs categorie tot nu toe. De 1910 houdt ervan om hard aangestuurd te worden, maar ook op een laag volume geeft hij een erg mooi en helder geluid.

Reacties (0)