PX7 Carbon Edition: Bowers & Wilkins kondigt nieuwe hoofdtelefoon aan

21 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
px7-carbon-edition1

Audiomerk Bowers & Wilkins heeft een nieuwe hoofdtelefoon aangekondigd, een aangepaste versie van de PX7 van vorig jaar: de PX7 Carbon Edition.

Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition aangekondigd

De nieuwe PX7 Carbon Edition heeft een hoogwaardige carbon blackafwerking en beide oorschelpen hebben diamantgeslepen details. Dat moet een look opleveren die premium uitstraalt.

De PX7 Carbon Edition heeft dezelfde specificaties als de bestaande PX7-modellen. Allereerst levert hij high-res audio, waarbij de neutraliteit en toonbalans behouden wordt, aldus de fabrikant. En het maakt daarbij niet uit of je de noise cancelling wel of niet ingeschakeld hebt. De PX7 Carbon Edition beschikt over op maat gemaakte 43,6 mm drivers. Deze zijn gemaakt en afgestemd door het technische team van Bowers & Wilkins. Ditzelfde team is ook verantwoordelijk voor de 800 Series Diamond-luidsprekers, die in Abbey Road Studios en Skywalker Sound worden gebruikt.

De nieuwe Carbon Edition ondersteunt de nieuwste draadloze codecs, waaronder de recent geïntroduceerde bluetooth aptX Adaptive-technologie. Hierdoor is een streamingkwaliteit van 24-bit/48 kHz mogelijk. Tijdens het ontwerpen is er ook veel gelet op het design van de hoofdband en de armen. Net als bij alle PX7-hoofdtelefoons zijn deze gemaakt van eencarbon fibreversterkt polymeer, zodat ze zowel licht als stevig zijn.

Oorkussens van memory foam zorgen bovendien voor passieve geluidsisolatie. De actieve noise cancelling van de PX7 Carbon Edition wordt verzorgd door een adaptieve technologie die de achtergrondomgeving analyseert en automatisch het type noise cancelling op het juiste niveau instelt. Met de bijbehorende app kunnen gebruikers ook een functie selecteren waarmee omgevingsgeluiden wel door de hoofdtelefoon worden doorgelaten.

De hoofdtelefoon heeft sensoren in beide oorschelpen, waardoor je muziek automatisch wordt gepauzeerd als u een oorschelp optilt en automatisch weer verder speelt wanneer je de oorschelp weer opzet. Daarnaast geeft de Carbon Edition met één druk op de knop toegang tot een stemassistent. Afhankelijk van welke telefoon je gebruikt is dat Siri of Google Assistent.

Tot slot biedt de Carbon Edition met één keer opladen een accuduur van dertig uur (met ANC geactiveerd). En als de accu toch bijna leeg is, laad je de hoofdtelefoon in vijftien minuten snel op voor nog eens vijf uur aan luisterplezier.

Prijs en beschikbaarheid

PX7 Carbon Edition is vanaf oktober te koop voor de prijs van 399,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)