Pure Jongo: Draadloos alternatief voor Sonos

06 mei 2013 1 Minuut 1 Reacties
pure jongo lineup

De tijd dat Sonos alleenheerser was in multiroom streaming audio is voorbij. Eerder al hadden we het over Bluesound die met zijn sublieme geluidskwaliteit de strijd aan ging en nu komt Pure met Jongo. Een nieuw multiroom muzieksysteem dat draadloos gebruikt kan worden.

Jongo S3

De S3 is de eerste van de Jongo familie die verkrijgbaar is. De rest van het gezin van drie volgt snel: De T6 en A2. De Jongo S3 is qua functionaliteiten het beste te vergelijken met de Sonos PLAY:3 met de grootste verschillen dat de Jongo S3 voorzien is van een accu en van Bluetooth. Volledig opgeladen kan de S3 zo’n 10 uur muziek afspelen. Perfect met dit lekkere weer in de tuin bijvoorbeeld. De verkoopprijs van de S3 is omgerekend ongeveer €200.

Later dit jaar wordt het Jongo gezin uitgebreid met de T6, een meer krachtige speaker die je kunt vergelijken met de PLAY:5 van Sonos. En de A2, een draadloze adapter waarmee je je huidige apparatuur aan het multiroomsysteem kunt koppelen. De tegenhanger van de CONNECT:AMP van Sonos.

Twee uitvoeringen

Er zijn 2 uitvoeringen van de S3. Namelijk een zwarte en een witte uitvoering. Houd je van een ander kleurtje? Dan kun je voor een meerprijs van 13 pond een set grills kopen in de kleuren lime green, burned orange en mango.

Advertentie

Pure Connect

Het multiroom systeem wordt bediend met de gratis Pure Connect app voor iOS en Android. Met deze app kun je niet alleen muziek vanaf lokale media afspelen. Je kunt ook gebruik maken van de twintigduizend internetradiostations die aanwezig zijn. Daarnaast kun je tegen betaling ook gebruik maken van Pure Music, een goedkoop alternatief voor Spotify. Na 30 dagen gratis proberen kost de dienst namelijk maar €6 per maand.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frank

Frank
08 mei 2013 om 17:51

Mooi product, maar Pure Music is niet in Nederland verkrijgbaar? Dan blijft het bij een mooi product met geen (streaming muziek service) content.. Jammer.

Inloggen