Pioneer onthult SC-LX502 AV-receiver voor Dolby Atmos en DTS:X

31 augustus 2017 2 Minuten 2 Reacties
rotation___SC-LX502(B) right angle

Pioneer heeft de komst van de SC-LX502 aangekondigd. De 7.2-kanaals AV-receiver moet een nieuwe standaard gaan zetten wat betreft surroundsound met Dolby Atmos and DTS:X.

SC-LX502 voor Dolby Atmos

Naast Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Surround en DTS Neural:X kan ook standaard audio afkomstig van DVD, Blu-ray en VOD-diensten via mediaspelers “ge-upmixed” worden door de juiste speaker-configuratie. De SC-LX502 heeft Direct Energy HD amplificatie om het geluid door alle kanalen nog eens extra kracht bij te zetten. Het geheel wordt ook ondersteund door MCACC and Phase Control technologie, dat het laggen van de bass tegengaat.

De SC-LX502 kan gebruikt worden in combinatie met mobiele devices. Er is FireConnect met Blackfire aanwezig voor multi-room. Chromecast built-in ondersteunt het streamen van muziek afkomstig van verschillende diensten. DTS Play-Fi technologie maakt multi-room streaming mogelijk in combinatie met speakers die uit de voeten kunnen met DTS Play-Fi. Spotify, Deezer, TuneIn en TIDAL zitten inbegrepen, evenals AirPlay en Bluetooth. Er is 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi ondersteuning voor opgeslagen media van een server of PC.

De SC-LX502 speelt ook 5.2.2-kanaals Dolby Atmos en DTS:X. DTS Neural:X kan uit de voeten met standaard soundtracks en zal het geluid vervolgens ‘upmixen’ voor 3D playback via 8-kanaals speakersystemen. Dolby Surround kan tevens oude audio-formats ‘upmixen’ voor een Dolby Atmos-omgeving.

Advertentie

De receiver is tevens voorzien van een Reflex Optimiser, die ervoor moet zorgen dat het geluid van Dolby Atmos niet in verschillende fases (zo zou geluid dat vanaf het plafond kaats bijvoorbeeld wat later de oren bereiken) bij de luisteraar binnenkomt. Moderne smart-tv’s krijgen door middel van de receiver 4K/60p video ondersteuning met Dolby Vision, HDR10, HLG (Hybrid Log-Gamma) en BT.2020 via HDCP 2.2-compatible HDMI terminals.

De SC-LX502 heeft verder een AKM AK4458 768 kHz/32-bit multi-kanaals DAC aan boord. Er is ondersteuning voor Direct DSD 11.2MHz/5.6MHz/2.8MHz en DSD 5.6MHz/2.8MHz met PCM conversie. Tevens is er ondersteuning voor FLAC, WAV, AIFF en Apple Lossless tot op /24-bit resolutie. De AKM AK4458 DAC decodeert hi-res audio via LAN en USB.

De prijs is nog niet bekend, maar de SC-LX502 moet in september op de markt verschijnen.

Reacties (2)