Pioneer onthult nieuwe high-end receivers, waaronder SC-LX85

01 augustus 2011 6 Minuten 0 Reacties
Pioneer-SC-LX85

Pioneer heeft vandaag de nieuwe high-end receivers voor 2011 onthuld, de SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021. Pioneer heeft de receiver ontworpen volgens een strikte filosofie met als doel geluid van studiokwaliteit in de woonkamer te brengen. Alle receivers zijn voorzien van een THX certificaat en bieden Apple AirPlay ondersteuning.

De vier nieuwe AV-receivers hebben allemaal tal van nieuwe eigenschappen waardoor ze volgens Pioneer aan de top van hun klasse staan. Ronald De Wilde, PR Manager Pioneer Benelux zegt: “De AV-receivers zijn het nieuwste in een uitgebreide lijn van kwaliteitsvolle systemen en er werden in het volledige assortiment verbeteringen doorgevoerd. We hebben het beste nog beter gemaakt, om het ideaalbeeld van muziek en filmprestaties zo goed mogelijk te benaderen, precies zoals de artiest het bedoelde. Geen gadgets hier, elke feature is weldoordacht en biedt de beste kwaliteitservaring en veelzijdigheid. Elk toestel biedt tal van interfaces, verwerkt alle belangrijke HD-audio- en -videoformaten en is compatibel met de nieuwste technische innovaties op het gebied van homecinema. We bieden natuurlijk nog steeds verschillende afstandsbedieningen aan, inclusief een RF-afstandsbediening (meegeleverd met de SC-LX85). Daarnaast kunnen de belangrijkste functies van de AV-receivers ook met de kantelinrichting en de touchscreenmogelijkheden van de compatibele iPod touch-, iPhone- en de iPad-toestellen worden bediend.”

Pioneer SC-LX85 en SC-LX75

De toestellen gebruiken Direct Energy HD-versterkers, gebaseerd op de klasse D-technologie en hebben een meerkanaals continu vermogen van 810 watt verdeeld over 9 kanalen bij de SC-LX85 en 720 watt via 9 kanalen bij de SC-LX75. De SC-LX85 kan tot 10 verschillende settings aan, en in elke setting garanderen de Direct Energy HD-versterkers voor alle kanalen hetzelfde vermogen. Ze omvatten bvb. een setting met 5 kanalen in één kamer, met stereogeluid in 2 andere kamers (zone 2 en zone3), of een 9-kanaals opstelling in één kamer.

Het Direct Energy HD-ontwerp heeft het THX Ultra 2 Plus (SC-LX85) / THX select 2 Plus (SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021)-certificaat gekregen. Daarnaast kregen de SC-LX85 en SC-LX75 ook nog een certificaat van de wereldberoemde AIR Studios.

Advertentie

Hi-bit 32 en hi-sampling-audioprocessing in de SC-LX85 en SC-LX75 laten het originele geluid herleven en nemen alle vervormingen weg. Dankzij een gloednieuwe DAC-filter in beide modellen, een wereldprimeur voor een AV receiver, kun je genieten van 3 soorten geluidstypes door te schakelen: traag, scherp en kort. Kenners kunnen hierdoor respectievelijk zachte-warme, stevige-strakke of snelle-preciese sound horen.

Pioneer VSX-LX55

Gemaakt voor iPod/iPhone/iPad

Bij deze AV receivers van Pioneer wordt een gratis USB-/videokabel geleverd voor een iPhone, een iPad en een iPod touch, waardoor de toestellen gewoon via ‘plug-and-play’ kunnen worden gebruikt en een optioneel dockingstation overbodig wordt. Hierdoor kunnen gebruikers audio, video en foto’s afspelen die op hun toestel(len) zijn opgeslagen. Een wereldprimeur voor een AV-receiver is de volledige ondersteuning voor iPad, inclusief de mogelijkheid om een batterij van 2,1 A op te laden via de USB-poort.

Apple AirPlay

Dankzij Apple AirPlay kunnen muziekliefhebbers via hun homecinemasysteem en hun thuisnetwerk op een eenvoudige manier naar hun muziekbibliotheek luisteren. Op het aangesloten beeldscherm/tv-scherm kunnen ook de ‘album art’ en informatie over het nummer worden weergegeven. Om de aansluiting zo eenvoudig mogelijk tot stand te brengen, wordt een draadloze LAN-converter van Pioneer (AS-WL300) meegeleverd bij de SC-LX85, SC-LX75 en VSX-LX55 en kan hij voor de VSX-2021 bijbesteld worden.

Air Jam

Pioneer draagt zijn steentje bij aan de revolutie in het sociale entertainment met zijn gratis Air Jam App, die verkrijgbaar is in de App Store voor iPod touch, iPhone en iPad. In combinatie met de Bluetooth-adapter AS-BT200 kunnen via Bluetooth tot vier verschillende toestellen worden aangesloten. Zodra een gebruiker met het netwerk verbonden is, kan hij nummers uit zijn muziekbibliotheek markeren om een collectieve playlist samen te stellen die op de AV-receiver kan worden afgespeeld. Op ieder aangesloten toestel kan dan de lijst worden bekeken die door alle gebruikers is toegevoegd, evenals het toestel waarop iedere song wordt afgespeeld. De Air Jam App houdt ook de playlist bij van iedere sessie op elk toestel, zodat de gebruiker ze later eventueel via de iTunes Store kan aankopen.

iControlAV2

De jongste generatie iControl AV2 App van Pioneer biedt gebruikers nog meer controle over de instellingen van hun home cinema. Met deze applicatie, voor iPhone/iPod Touch & iPad, kunnen het volume, de bastonen, de balans en de instellingen worden bediend. Wanneer deze oplossing in combinatie met een iPad wordt gebruikt, worden alle vier applicatiesturingen zelfs in één enkel intuïtief scherm geïntegreerd. Met de iControlAV2 App kan ook een compatibele Blu-ray-speler van Pioneer worden bediend. De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store voor de iPod touch, de iPhone en de iPad.

DLNA Certified v1.5

Advertentie

DLNA v1.5 breidt de draadloze en netwerkmogelijkheden verder uit. Hierdoor kunnen de receivers worden verbonden met toestellen die ook over DLNA v1.5 beschikken. Via Ethernet of de draadloze LAN-converter AS-WL300 (verkrijgbaar als optie voor de VSX-2021, inbegrepen in de andere modellen) krijgen de AV-receivers toegang tot hogeresolutiemuziek (tot 192 kHz/24-bit) vanaf een compatibel toestel in het netwerk en kunnen ze die muziek afspelen. De audio kan ook gestreamd en bediend worden via de AV-receiver van Pioneer met bijv. een smartphone die UPnP / DLNA-mediaservers en renderers ondersteunt, waardoor de gebruikers hun muziekcollectie op een compleet nieuwe manier kunnen delen en afspelen.

Bluetooth audiostreaming

Met de optionele Bluetooth-adapter AS-BT200 bieden alle AV-receivers de mogelijkheid om audiocontent vanaf eender welk A2DP Bluetooth-enabled mobiel toestel of pc via Bluetooth over te zetten. Met de Bluetooth-adapter AS-BT200 van Pioneer kunnen luisteraars hun telefoon bij zich houden terwijl ze via hun homecinemasysteem genieten van de muziek. En dankzij de exclusieve Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer, die speciaal werd ontworpen om audio via Bluetooth te verbeteren, klinkt de muziek die via Bluetooth wordt verstuurd onberispelijk.

vTuner

Met vTuner krijgen de gebruikers toegang tot duizenden internetradiostations van over de hele wereld. Op het on-screendisplay kunnen gebruikers kiezen uit verschillende muziekformaten of stationlocaties of kunnen ze gewoonweg specifieke stations zoeken en hun programma’s telkens weer met de beste ontvangstkwaliteit beluisteren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)