Pioneer lanceert Sound Wing luidsprekers in HTP-SLH500 en HTP-SLH600 home cinema sets

24 mei 2011 3 Minuten 0 Reacties
Pioneer-Sound-Wing-S-HV500-LR

We hebben het al eerder kort gehad over de Sound Wing home cinema luidsprekers van Pioneer, maar nu heeft het merk de luidsprekers ook in Nederland gelanceerd. Volgens Pioneer onderscheiden de speakers zich door een verbazingwekkend geluid en een slank en elegant design.

De nieuwe ‘Sound Wing’ luidsprekers worden gelanceerd in twee sets: een meervoudige luidspreker in vleugelvorm, oftewel soundbar, en in satellietvorm, beiden ideaal voor gebruik naast of rond een TV als onderdeel van een homecinemasysteem of een AV receiver. De luidsprekers worden vanaf juli in de winkels verwacht, en worden samen aangeboden met de VSX-S300-K receiver en S-SLW500 subwoofer, wat de HTP-SLH500 en HTP-SLH600 home cinema sets vormt. Lees na de break meer over deze luidsprekers.

Sound Wing luidsprekers met HVT technologie

De Sound Wing luidsprekers zijn voorzien van Pioneer’s HVT (Horizontal-Vertical Transforming) technologie en daarom zeer dun en ontworpen om trillingen te minimaliseren. De HVT technologie is een geavanceerde nieuwe techniek die Pioneer hieronder kort uitlegt;

Bij klassieke luidsprekers werkt de ‘drijfkracht’ (de magneten die het diafragma van de luidspreker doen bewegen en de luidspreker doen werken) op hetzelfde niveau als het diafragma. Daardoor moet men grotere boxen creëren naarmate de magneten meer plaats innemen. Vandaar dat luidsprekers van oudsher groot en zwaar zijn. Het bijzondere aan de HVT technologie (wat staat voor Horizontal-Vertical-Transforming) is dat de ‘drijfkracht’ in een hoek van 90° ten opzichte van de luidsprekerconus werkt, waardoor de diepte, die normaal wordt ingenomen door de magneten, veel beperkter is. Deze technologische innovatie op het gebied van luidsprekerdesign zet de horizontale drijfkracht om in verticale beweging van het diafragma. In combinatie met het gebruik van een vlak diafragma betekent dit dat de luidsprekers veel dunner kunnen worden gemaakt terwijl ze toch een grote uitslag behouden.

De Pioneer ingenieurs zijn erin geslaagd om het cruciale ‘bewegingsbereik van het diafragma’ van klassieke luidsprekers te behouden en het onder te brengen in een kleinere ruimte. En omdat de HVT-technologie heel dun kan worden gemaakt, kon Pioneer tweezijdige drivers integreren in een enkele luidsprekerkast om deze modellen een ongelofelijke alzijdige klank te geven. Dat zorgt voor het unieke, volledige 360°-klankpanorama.

Flexibele luidsprekers

Een groot voordeel van de Sound Wing luidsprekers is dat ze nagenoeg overal geplaatst kunnen worden, zonder aan kwaliteit in te leveren. Zelfs wanneer er een voorwerp tussen de luidspreker en de luisteraar instaat blijft de kwaliteit volgens Pioneer overeind staan.

Normale home cinema luidsprekers dienen op een ideale hoogte en ideale afstand geplaatst te worden voor een optimale home cinema ervaring. De Sound Wing luidsprekers zijn zeer flexibel en luisteren niet zo nauw. De speakers produceren volgens Pioneer een zeer breed luisterbereik zodat je op meerdere posities in de kamer een optimale luisterervaring krijgt.

Pioneer Sound Wing S-HV600B soundbar

De S-HV600B soundbar, die speciaal werd ontworpen om voor een flatscreen TV op een kast te staan of eronder aan de muur te hangen, is 25,5 mm dik en met het statief erbij meet hij slechts 900 x 66 x 93 mm. De soundbar omvat twee dubbelzijdige drivers van 57 x 30 mm met HVT-technologie en twee Softdome-tweeters aan beide zijden van de vleugel. De ene set wijst naar voren, de andere naar achteren.

Pioneer Sound Wing S-HV500LR satelliet luidsprekers

De discrete satellietluidsprekers zijn erg compact en slechts 37 mm dik. De afmetingen zijn 207 x 91 x 37 mm (exclusief voet) de luidsprekers bevatten dubbelzijdige drivers van 57 x 30 mm met HVT-technologie en een Softdome-tweeter aan beide zijden.

Beschikbaarheid

De nieuwe Sound Wing luidsprekers worden vanaf juli in de winkels verwacht, en worden samen aangeboden met de slim line receiver VSX-S300-K en subwoofer S-SLW500.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs:
HTP-SLH500: VSX-S300-K & S-HV500-LR & S-SLW500 : 849,00 euro
HTP-SLH600: VSX-S300-K & S-HV600B & S-SLW500 : 899,00 euro

Reacties (0)