Pioneer komt met X-HM82 en X-HM72 micro HiFi-systemen

03 september 2014 2 Minuten 2 Reacties
X_HM72-Pioneer

Pioneer brengt in de tweede helft van 2014 een groot aantal nieuwe audioproducten op te markt. Naast onder meer twee nieuwe mediastreamers komt de fabrikant met twee microsystemen met netwerk-mogelijkheden: de X-HM82 en de X-HM72. Beide systemen bieden hi-res-audio-ondersteuning, bluetooth, wifi, AirPlay, Spotify Connect en USB.

Pioneer X-HM82 en X-HM72

Zowel de X-HM82 als de X-HM72 heeft een ingebouwd cd-station dat cd’s en cd-r/rw’s met mp3/wma-bestanden leest. Je kunt luisteren naar FM-/AM-radiostations en naar internetradio-uitzendingen met vTuner, of je afspeellijsten van Spotify Connect beluisteren.

De X-HM82 en de X-HM72 zijn ook DLNA-gecertificeerd waardoor muziek makkelijk kan worden gestreamd via het netwerk, een kabel of wifi. Met een netwerkverbinding (of via USB) kunnen deze systemen hi-res-audio spelen,  zoals 2,8MHz-DSD-bestanden en 192 kHz/24-bits WAV-, FLAC- en AIFF-bestanden. Natuurlijk kunnen ook satndaard muziekformaten, zoals WAV, FLAC, AIFF, ALAC, MP3, WMA en AAC, worden gelezen.

Bluetooth is één van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe X-HM82 en X-HM72. Beide microsystemen ondersteunen A2DP- en AVRCP, waardoor smartphones en tablets kunnen worden verbonden. De systemen zijn compatibel met de aptX-codec, zodat bij bluetooth de best mogelijke geluidskwaliteit wordt bereikt. De Bluetooth Auto Connect-functie onthoudt ieder verbonden Bluetooth-toestel en maakt bij een volgend gebruik automatisch opnieuw verbinding.

Deze nieuwe systemen bieden ook ondersteuning voor AirPlay, waarmee audio-inhoud draadloos kan worden gestreamd vanaf een iPod, iPhone en iPad. Met de USB-poort op het voorpaneel is het mogelijk om een iPod/ iPhone/iPad met een kabel aan te sluiten. Een speciale houder voor iPod/iPhone/iPad is inbegrepen. Beide sets hebben daarnaast een analoge stereo-ingang en een hoofdtelefoonuitgang op het voorpaneel. Nog eens twee stereo-ingangen zijn achter op de eenheid verborgen samen met een subwooferuitgang, een optische digitale ingang, een LAN-poort en een paar luidsprekeraansluitingen.

De sets kunnen worden bestuurd met de Pioneer ControlApp, die gratis beschikbaar is voor iPhone en iPod touch in de App Store. Een Android-versie is gratis beschikbaar in de Google Play store.

De X-HM82 wordt geleverd met een 2-weg luidsprekerset, waarin een glasvezel 12cm-woofer wordt gecombineerd met een 25mm-dometweeter. De kasten zijn afgewerkt in klassiek pianozwart. De X-HM72 heeft een 2-weg luidsprekerset met een 12cm-woofer en een 25mm-dometweeter.

Prijs en beschikbaarheid

De X-HM82 (zwart/zilver) en de XC-HM82 (zwart/zilver) zijn beschikbaar vanaf eind september voor een adviesprijs van 599 euro. De X-HM72 (zwart/zilver) is ook dan te koop en kost 449 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

hans

hans
03 november 2014 om 18:33

Ik ben gistermiddag in correct rotterdam geweest en gekeken naar pioneer audio netwerk
ik vond t zo mooi alleen ik weet type en de prijs t niet de volgende keer vragen wat t kost
en teac receiver gaat de deur uit omdat een gewone radio erin zit ik luister nooit naar gewone radio ik ben hammond orgel liefhebber ik doe t via internet radio luisteren en op alfabet zoeken

Inloggen
Sloot

Sloot
13 juni 2016 om 17:41

Hallo daar
Kan ik ook op de x-hm82d-k ook een draadloze speaker aansluiten .Zou graag achter in de kamer ook willen luisteren zonder hem harder te zetten

Inloggen