Philips lanceert nieuwe Fidelio dockingspeakers voor Android

02 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Philips Fidelio AS851

De Philips Fidelio speakers voor Apple apparaten met AirPlay kenden we al, maar Philips heeft tijdens de IFA 2011 ook dockingspeakers voor Android smartphones en tablets gelanceerd. De nieuwe modellen zijn gebaseerd op hetzelfde speakersysteem als de Fidelio modellen voor Apple. Het unieke aan de Fidelio voor Android systemen is de universele connector waarop zo goed als elke Android smartphone past.

Voor het rechtstreeks verbinden van je Android toestel met de Fidelio speaker heeft Philips een speciale Fidelio app voor Android ontwikkeld. Daarmee sluit je je smartphone automatisch via Bluetooth aan op het dockingstation. Met de Philips Songbird mediaspeler kun je al je media doorzoeken, afspelen en naadloos synchroniseren met de dockingspeaker. Ook kun je je eigen bibliotheek en media rechtstreeks vanaf het web afspelen en alles moeiteloos vanaf je computer naar je Android toestel synchroniseren.

Philips lanceert drie Fidelio modellen speciaal gericht op Android; de AS851, de AS351 en de AS111. Het eerste model moet qua audio het meeste uitblinken en beschikt over de Philips Digital Sound Processing techniek voor een optimale muziekweergave. De AS851 heeft een vermogen van 30 Watt. Het tweede model, de AS351 is iets kleiner en mobieler. Het apparaat kan zowel via het stroomnetwerk als op batterijen werken. Het vermogen is ook wat minder met 10 Watt. Het derde model in de serie, de AS111, heeft een compact rond design en kun je dus overal plaatsen. Het geluid wordt door het ronde design in alle richtingen verspreid.

De prijzen voor de fidelio voor Android speakers zijn respectievelijk 199 euro, 129 euro en 79 euro.

Reacties (0)