Philips brengt TAW8506 DTS Play-Fi subwoofer uit voor 399 euro

19 oktober 2021 1 Minuut 1 Reacties
Philips DTS Play-Fi subwoofer 1

Vorige maand lekte er al informatie uit over een nog onaangekondigde subwoofer van Philips. De TAW8506 zou een subwoofer met DTS Play-Fi zijn, speciaal ontwikkeld om samen te werken met de televisies en draadloze speakers van het bedrijf. Inmiddels is de subwoofer officieel aangekondigd, in Duitsland althans.

De TAW8506 is niet zomaar een subwoofer voor bij een audiosysteem. Dit model beschikt namelijk over DTS Play-Fi en kan draadloos communiceren met andere Play-Fi-producten. Dat betekent dat de subwoofer draadloos verbonden kan worden met de mid-end en high-end televisies van Philips, die voorzien zijn van Play-Fi. Ook kan de subwoofer communiceren met de eerder gelanceerde Play-Fi-speakers van het merk. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een 5.1-kanaals audiosysteem op te zetten dat geheel draadloos werkt. De luidspreker is momenteel compatibel met onderstaande televisies.

  • Philips OLED986
  • Philips OLED936
  • Philips OLED856
  • Philips OLED806
  • Philips OLED706
  • Philips PML9636
  • Philips PML9506

Verder is de subwoofer voorzien van een zilverkleurige afwerking, een reflexpoort aan de achterzijde en afmetingen van 240 x 390 x 400 mm. De woofer heeft een formaat van 203,2 millimeter en een frequentierespons tussen de 40 en 150 Hz. De impedantie bedraagt 3 Ohm en het vermogen is gemeten op 150 Watt RMS. De subwoofer is overal in de ruimte te plaatsen, mits er een stopcontact in de buurt is.

De TAW8506 is in te stellen middels de Philips Sound-app of de officiële DTS Play-Fi, die grotendeels vergelijkbaar zijn. De subwoofer kan inmiddels in Duitslang gekocht worden voor een prijs van 399 euro. De verwachting is dat de luidspreker binnenkort ook in de Nederlandse schappen staat.

DTS Play-Fi header
Lees ook

DTS Play-Fi: alles wat je moet weten over dit streaming audioplatform

Reacties (1)